Yohann Diniz. Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅNYohann Diniz. Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Yohann Diniz. Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Yohann Diniz. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNYohann Diniz. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Yohann Diniz. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Diniz tog en paus under loppet – för att gå på toaletten. Foto: TV12/SkärmdumpDiniz tog en paus under loppet – för att gå på toaletten. Foto: TV12/Skärmdump
Diniz tog en paus under loppet – för att gå på toaletten. Foto: TV12/Skärmdump

VM-guld – trots bisarrt avbrott

Publicerad

Suveräne gångaren Yohann Diniz, 39, vann VM-guld på 50 kilometer gång.

Tiden skrevs till 3:33:11 – då hann han även med ett kort avbrott tidigt i loppet.

– Vi blev verkligen förvånade när han behövde gå på toaletten redan efter en kvart, säger TV4:s expertkommentator Birger Fält.

Friidrotts-VM är inne på sluttampen, och i vanlig ordning inleds den sista dagen med gång.

Under morgonen gick gångarna tjugofem varv (50 kilometer) mitt inne i centrala London, och dramatiken lät inte vänta på sig. Efter bara femton minuter gjorde favoriten Yohann Diniz ett miniryck – men det var näppeligen för att skaffa sig en fördel i loppet.

Helt plötsligt avvek han nämligen ur fältet, och tog ett kort toabesök. Trettio sekunder senare dök Diniz emellertid upp igen, och anslöt till klungan en bit längre bak.

Tog guld – med åtta minuter

Efter denna lilla incident blev det inga fler missöden för fransosen. Han pinnade på i rask takt hela distansen, och när upploppet nalkades hade Yohann Diniz skakat av sig sina kombattanter för länge sedan.

VM-guld till Frankrike alltså, och hela åtta minuter senare kom två japaner, Arai och Kobayashi, in som tvåa respektive trea i mål.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag