Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsrekord efter stort drama mellan stjärnorna

Foto: SRDJAN SUKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SRDJAN SUKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Damernas 400 meter häck bjöd på en rafflande stjärnduell. 

Det hela slutade med guld för Dalilah Muhammad – som också satte nytt världsrekord. 

Khalifa-stadion i Doha uppnådde sin högsta publiksiffra under friidrotts-VM hittills under fredagen. Åskådarna jublade som högst när Qatars stjärna Mutaz Essa Barshim hoppade i höjdfinalen – men samtidigt fick de bevittna ett historiskt snabbt lopp på 400 meter häck. 

Det var upplagt för en riktig rysare i finalen. Dalilah Muhammad, som har världsrekordet på distansen, mot supertalangen Sydney McLaughlin – båda från USA. 

Och redan tidigt i loppet var det tydligt att gulduppgörelsen stod mellan amerikanskorna. Dalilah Muhammad gick in på upploppet med en betryggande ledning – men hennes 20-åriga landslagskollega närmade sig snabbt. Muhammad säkrade till slut guldet på 52,16 – nytt världsrekord. 

McLaughlin: ”Har varit en lång säsong”

– Det känns bra. Riktigt skönt att ha världsrekordet igen. Min tränare sa att jag kunde ta det och jag var beredd på att det skulle gå fort. Men du vet aldrig med den här typen av mästerskap, säger Dalilah till SVT.

Sydney McLaughlin tog silvret på 5,23 – världens tredje snabbaste tid någonsin. 

– Jag slog personligt rekord med en halv sekund så jag kan verkligen inte vara missnöjd. Men det är alltid en process att lära sig. Det har varit en lång säsong, jag är glad att vara klar nu, säger McLaughlin.

Kalle Berglunds imponerande spurt