Världsmästaren stormar – efter oväntade missen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Här lämnar Shubenkov den mixade zonen i ilska.
Foto: Petter Landén
Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AP TT NYHETSBYRÅN

Sergej Shubenkov tävlar i friidrotts-VM som "neutral idrottare" som en följd av att Ryssland som nation stängdes av efter alla dopningsavstängningar. 

Shubenkov, som är regerande världsmästare på 110 meter häck, såg länge ut att bli utslagen redan i semifinalen. Och efteråt riktade han stor ilska mot journalistkåren på plats.

– Det enda som irriterar mig är ni journalister. För alla frågar ”hur känns det, hur känns det?”

Shubenkov gick till slut vidare på tid.

Efter att flera ryska atleter åkt fast vid dopingkontroller, och stängts av för detta, så fick inte det ryska friidrottsförbundet skicka några tävlande till årets VM i London. 

De från Ryssland som kunde bevisa att de inte hade dopat sig, och var helt rena, fick dock chansen att åka till mästerskapet - men bara tävla som "neutral idrottare".

Världsstjärnan Sergej Shubenkov, som är regerande världsmästare på 110 meter häck, och en av de största guldfavoriterna i London kom dock inte alls att få till det vid dagens semifinal.

Och efter att blott ha gått vidare på tid kom Shubenkov att rikta stor ilska mot journalister i den så kallade "mixade zonen".

När han fick frågan om han kunde svara hur det kändes att tävla som "neutral atlet" svarade han kort:

– Nej det kan jag inte, nästa fråga.

Stormade i väg från intervju

Enligt uppgifter från utsända på plats i London rusade Shubenkov ifrån en intervju redan under förmiddagens försök på 110 meter häck. 

Och efter att ha fått frågan om han var irriterad under förmiddagen så fick ryssen nog.

– Det enda som irriterar mig är ni journalister. För alla frågar ”hur känns det, hur känns det?”, svarade Shubenkov innan han lämnade intervjun och gick mot utgången.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.