Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsmästaren dopad – stängs nu av i fyra år

Foto: HOW HWEE YOUNG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den belarusiska 800-meterslöparen Marina Arzamasova stängs av i fyra år för dopingbrott, det skriver sajten Inside the games.

I juli 2019 testade världsmästaren från VM i Peking 2015 positivt för LGD-4033, en substans som är förbjuden enligt den internationella antidopningsbyrån Wada.

I augusti 2019 stängdes Arzamasova av tillfälligt i ett år. Nu meddelar organisationen AIU (Athletics Integrity Unit), grundad av det Internationella friidrottsförbundet för att bekämpa doping, att 32-åriga Arzamasova stängs av fyra år.

Arzamasova menar att substansen av misstag funnits i ett kosttillskott hon tagit. Men AIU:s kommitté trodde inte på hennes förklaring och menade att det inte gick att fastställa att hon inte tagit LGD-4033 avsiktligt.

Marina Arzamasova kan överklaga domen till idrottens skiljedomstol CAS.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.