Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsårsbästa direkt i debuten

Duplantis: ”Vill fortsätta flytta gränser”
Foto: NOUSHAD THEKKAYIL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Natten till söndag gjorde Armand Duplantis säsongsdebut.

Världsstjärnan hoppade 5,90 på hemmaplan och vann bekvämt.

OS i Tokyo närmar sig med stormsteg och en av Sveriges största medaljhopp har redan smygstartat utomhussäsongen.

Under natten till söndag tävlade stavhoppsstjärnan Armand Duplantis på Bernie Moore-stadion i hemstaden Baton Rouge, Louisiana.

I tävlingen LSU Alumni Gold rev konkurrenterna ut sig tidigt och när Duplantis klev in på de högre höjderna var han ensam kvar.

Enkelt seglade han över ribban på 5,60 och 5,80 innan han begärde upp den på 5,90. Efter en oväntad rivning i första försöket klarade Duplantis höjden på andra försöket. Stjärnan gjorde ett försök på 6,00 innan han var nöjd för dagen och lämnade tävlingen som segrare.

Armand Duplantis tog tidigare i år enkelt hem guldet i inomhus-EM och var snubblande nära ett nytt världsrekord i andra försöket på 6,19.

Carolina Klüft om OS: "Det gör så mycket med känslorna"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.