Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Usain Bolt ska bli pappa – ”maktparet” väntar barn

Usain Bolt testade en fotbollskarriär efter att han lämnat friidrotten. I Central Coast Mariners, i Australien, blev det napp ett tag och han gjorde även mål.
Foto: IMAGO/XINHUA / IMAGO/XINHUA IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Då är det klart vem som vinner OS-guld på 100 meter 2044. 

Usain Bolt ska bli pappa. 

33-åriga Usain Bolt är en av tidernas främsta friidrottare och tidernas bästa kortdistanslöpare. I slutet på 00-talet trollband han en hel idrottsvärld när han vann guld efter guld och pressade gränserna för hur snabbt en människa kan springa. 

VM i Berlin 2009 var Bolts kanske bästa mästerskap någonsin. Han tog guld på både 100 och 200 meter och satte dessutom världsrekord på båda distanserna, rekord som står sig än. 

Han sprang 100 meter på 9.58 och 200 meter på 19.19. 

Och nu för han sina löpargener vidare. 

Usain Bolt ska bli pappa

Bolt meddelar på Instagram att han och flickvännen Kasi Bennett väntar barn. 

”Jag vill bara säga att en kung eller drottning snart är här”, skriver Bolt.

https://www.instagram.com/p/B7qHthzl3XQ/?igshid=5fe33pkxcyas

Bolt och har varit ett par sedan 2014 och bor tillsammans i London, detta trots ett par offentliga snedsteg från Bolts sida. 

Det mest ökända kom efter hans trippla guld på OS i Rio de Janeiro. Bolt firade sin 30-årsdag i OS-staden med en vild fest och några dagar senare började en bild på Bolt i armarna på en kvinna som inte var Bennett spridas på sociala medier. 

Kvinnan på bilden heter Jady Duarte trädde fram några dagar senare och berättade om natten ihop med sprintlegendaren. 

Bennett kommenterade aldrig bilderna offentligt, men hon reagerade på olika tweets som starkt kritiserade Bolts agerande. 

”Du bytte bort ditt liv du hade med en gudinna för en natt med någon som du aldrig någonsin kommer komma nära”, twittrade en användare som Bennett senare lajkade.

Bolts enorma förmögenhet

Bolt syster, Christine Bolt-Hylton, uttalade sig dock och sa att Bolt och Bennett skulle fortsätta hålla ihop. 

- Jag vet att hon kommer att bli upprörd. Men hon kommer att prata med honom och jag vet att de kommer att reda ut den här stormen, sa hon då. 

Bolt-Hylton hade rätt. Bolt och Bennett är fortfarande ett par och enligt Jamaica Observer är hon en central del i Bolts affärsimperium. De kallar Bolt och Bennett för ”ett maktpar som bygger ett imperium”. 

Bolts hade enligt Telegraph en förmögenhet på 600 miljoner kronor mot slutet av sin karriär. En förmögenhet som nu uppges vara närmare 900 miljoner kronor. 

Skadade sig i karriärens sista lopp

Usain Bolts friidrottskarriär avslutades när han skadade sig i stafetten i VM 2017.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.