Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tror inte Johaug kommer vara med och slåss om det”

Höjdpunkter från ”Impossible games” i Oslo: Armand Duplantis vinner stavhoppet. Karsten Warholm sätter ovanligt världsrekord.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Therese Johaug slog till med en supertid på 10 000 meter. 

Men SVT:s expert Kajsa Bergqvist tror inte att norskan kommer kunna utmana om mästerskapsmedaljer i framtiden. 

Under torsdagen visade längdskidåkaren Therese Johaug återigen att hon även är att räkna med som friidrottare. Norskan sprang 10 000 meter på 31.40, det fjärde bästa resultatet på distansen i Norge någonsin och en tid som räckt för att kvala in till VM i Doha förra året. 

– Jag är otroligt nöjd med min prestation i dag. Jag kände mig bra i kroppen, fantastiskt, sa Johaug till SVT efter loppet. 

Tävlingarna på Bislett i Oslo var specialanpassade efter coronakrisen och Johaug fick därför springa själv runt banan – men hade en rad lampor inne vid sargen till hjälp som farthållare. 

SVT:s expert Kajsa Bergqvist var imponerad av den norska stjärnans prestation, men tror inte att hon kommer ha att göra med några medaljstrider på internationella mästerskap framöver. 

Kajsa Bergqvist om Therese Johaug

– Det är tveksamt hur hon i en mästerskapssituation skulle hävda sig, säger Bergqvist till SVT

– Med tanke på att det ofta blir ganska sprintbetonat på slutet när det ska avgöras, den kapaciteten vet vi ju inte om hon har. Det är klart man är imponerad, men jag tror inte Therese Johaug kommer vara med och slåss om medaljerna på något VM, OS eller EM i framtiden. 

31-åringen tog guld på norska mästerskapen förra året och hoppades kunna tävla i sommarens EM, men de tävlingarna fick ställas in på grund av coronaviruset.

 

Therese Johaug sprang 10 000 m på "Impossible games" och satte världsårsbästa med hjälp av en "ljushare".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.