Foto: Mikael SjöbergFoto: Mikael Sjöberg
 Foto: Mikael Sjöberg
Foto: Jessica Gow/TtFoto: Jessica Gow/Tt
 Foto: Jessica Gow/Tt

Torneklints framtid osäker - förhandlar

Publicerad

VÄXJÖ. Karin Torneklints framtid är osäker.

Hennes kontrakt med förbundet går ut efter OS i sommar – men mycket talar för att det förlängs.

SportExpressen kan berätta att diskussionerna redan har inletts.

– Hon är absolut ett starkt alternativ, säger generalsekreteraren Stefan Olsson.

I maj 2013 blev Karin Torneklint klar som ny förbundskapten för Sverige.

Snart tre år senare sitter hon med ett utgående kontrakt och funderar över hur det egentligen har varit att styra den blågula friidrottsskutan.

– Helt ärligt tycker jag att det har varit svårt att göra ett bra jobb, säger Torneklint.

– Det är så otroligt mycket människor, mycket relationer och mycket kontakter. Det är svårt att vara bra från början. Jag känner att nu först börjar jag lära mig jobbet och kan göra någonting som är bra också.

– Just därför är jag sugen på att fortsätta.

"Långa processer"

Hennes nuvarande kontrakt löper ut efter OS i sommar.

Men förbundet har alltså redan börjat prata med Karin Torneklint om en fortsättning.

– Ingenting är bestämt än. Vi har bara börjat resonera om det, säger Torneklint.

– Men om förbundet tycker att jag har gjort ett bra jobb, om aktiva och ledare är nöjda... då kan jag absolut tänka mig att fortsätta.

48-åringen från Falun känner att hon har mer att ge och tror att det kan vara nyttigt att en förbundskapten sitter över en längre period.

Hon förklarar:

– Det är långa processer. Det här är ingenting man går in och rafsar i på en kvart och så händer det jättemycket. Man behöver några år på sig.

– Jag har verkligen börjat trivas bättre och bättre eftersom, när man känner att man kommer in i det och behärskar allting.

Lösning inom några månader

Förbundets generalsekreterare Stefan Olsson bekräftar att diskussioner har inletts.

Samtidigt betonar han att det är långt ifrån klart att Karin Torneklint leder landslaget efter OS. Andra namn kan dyka upp under den närmsta tiden.

– Vi har en ambition om att jag ska kunna presentera en lösning inom några månader. Diskussionen och dialogen är i gång, säger Olsson.

– Karin är absolut ett starkt alternativ. Hon är med i bilden, definitivt. Men jag vill lyssna av vad andra tycker och även se vad det finns för alternativ.

– Det gäller att analysera hela situationen.

 

LÄS ÄVEN: Sanna Kallurs avslöjande efter loppet: "Passa er!"

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag