Tommy Åström får lämna Radiosporten

Tommy Åström
Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / BILDBYRÅN

Tommy Åström har gjort sitt på Radiosporten.

Friidrottskommentatorn har fått beskedet att hans nuvarande kontrakt inte kommer att förlängas.

– Jag hade gärna fortsatt, säger Åström.

– Vi har ett starkt friidrottsgäng på redaktionen och känner att vi vill satsa på det, säger Radiosportens chef Markus Boger.

I 22 år har Tommy Åström varit rösten som ledsagat lyssnarna genom Radiosportens friidrottssändningar. Tillsammans med stavhoppstränaren Miro Zalar har han bildat ett av kanalens mest profilerade radarpar.

Men nu tänker Radiosporten satsa nytt. De har valt att inte förlänga Åströms utgående kontrakt.

– Jag hade gärna fortsatt. Miro är den bäste expert som jag har jobbat med och vi har en väldigt speciell relation. Vi får väldigt mycket beröm, mycket positivt gehör från lyssnarna. Jag hade gärna kört en sväng till. Men de vill satsa på egen personal framöver, inhouse-personal, säger Åström.

Tommy Åström får inte fortsätta

– Jag och Miro hade ett OS i Rio där vi hade en enormt bra kontakt med lyssnarna och det är sånt man gärna vill spinna vidare på. Men så blir det tyvärr inte.

Är dörren helt stängd? 

– Jag tycker att det är väldigt kul att göra radio, men närmsta tiden kommer jag inte att göra det här. Det var kontentan av våra samtal. Men Markus Boger var väldigt tydlig med att förändringen inte görs av kvalitetsskäl.

Ersätts av Alexander Lundholm

Markus Boger, chef på Radiosporten:

– Vi har haft ett jättebra samarbete i alla år, Radiosporten och Tommy. Han är en av Sveriges absolut bästa referenter. Det har bara varit bra, så vi är båda nöjda och stolta över det han har gjort för Radiosporten. Men vi har kommit fram till att han inte ska göra mer för Radiosporten. Vi har ett starkt friidrottsgäng på redaktionen och känner att vi vill satsa på det.

Åström kommer att ersättas av radiokommentatorn Alexander Lundholm.

– Han är fantastisk duktig, han är nästan som en expert själv. Vi tror att det kommer att bli väldigt bra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.