Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tävlingarna inställda - slog personligt rekord

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

En svenskframgång att glädjas åt i corona-tider.

Diskuskastaren och OS-hoppet Simon Pettersson slog till med 66.93 – ett personligt rekord – i säsongsdebuten. 

– Väldigt trevligt, säger han.

Idrottsvärlden står i princip still men inte i Växjö.

När flera internationella tävlingar har ställt in så tog Simon Pettersson och en grupp friidrottare under tränaren Vésteinn Hafsteinssons ledning saken i egna händer och arrangerade en mindre tävling med tre herrkastare och fyra damkastare.

Där smällde OS-hoppet Simon Pettersson till med 66.93 - ett nytt personligt rekord med 54 centimeter. 

– Det var väldigt trevligt. Formen har känts väldigt bra och förhållandena var fina. Strålande sol och 15 grader varmt. Det kändes som att det fanns en chans att vara uppe och nosa uppe på de längderna, säger han.

Hur var det att fira ett personligt rekord utan publik?

– Det var lite speciellt, det är sant (skratt). Men det är alltid speciellt med ett personligt rekord också. Det var några få som var där och kollade så det blev lite jubel i alla fall.

Simon Pettersson slog till med personligt rekord

I och med 26-åringens fullträff klättrar han förbi den tidigare svenske fyran Göran Svensson, vars toppnotering från 1988 mätte 66,40. Etta på den svenska topplistan är Daniel Ståhl som har det svenska rekordet på 71,86. Den svenske VM-guldmedaljören följs av Ricky Bruch (71,26) och Stefan Fernholm (68,30).

– Det är väldigt kul. Det är ganska tunga namn som ligger före mig där i Ricky och Daniel. Jag får försöka jaga på, säger Simon Pettersson.

Säsongen har av förklarliga skäl blivit förryckt för Pettersson och de svenska friidrottarna. 

– Vi skulle ha åkt i väg på två läger, ett i mars och ett i april men valde att ställa in dem med tanke på omständigheterna. Det är lite tråkigt att det blir så men det var kul att vi lyckades klämma in den här tävlingen. Nu får vi försöka genomföra de tävlingarna som vi kan framöver, säger han.

Och givetvis är OS nästa sommar det stora målet för 26-åringen. 

– Det är självklart OS som är det stora målet. Kvalgränsen klarade jag förra sommaren men nu ändrade kvalgränserna nyligen, så man kan inte kvala förrän 1 december. Jag får konservera formen tills dess, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.