Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Talangens besked efter tårarna – blir inget SM

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Tilde Johansson avstår SM efter skadan i Finnkampen – men VM ska inte vara i fara, skriver SVT

Samtidigt står det klart att Khaddi Sagnia – som uppgett att hon missar VM – anmält sig till SM i Karlstad.

Tilde Johansson har tagit den svenska friidrottsvärlden med storm under säsongen. 18-åringen har hoppat 6,73 under säsongen och därmed säkrat en plats till VM i Doha som avgörs i slutet av september. 

Johansson fick hela Stockholms stadion att dra efter andan när hon drabbades av en skada mitt under Finnkampens längdhoppstävling. 18-åringen tog sig för låret, fick vård och haltade av banan. 

Johansson lämnade lugnande besked när SportExpressen träffade henne efteråt. 

– Direkt efteråt blev jag rädd och ledsen över att inte få hoppa vidare. Men jag kände ganska snabbt att det inte var något allvarligt, sa hon då. 

Tilde Johansson avstår SM – ger inte upp VM

Under tisdagen genomgick den svenska talangen en magnetröntgen. För SVT berättar Johansson att hon drabbats av en lättare bristning i baksida lår. 

– Det är inget allvarligt, men som en försiktighetsåtgärd kommer jag inte att tävla i SM i helgen, säger hon till SVT

VM i Doha ska inte vara i fara.

– Jag tävlar sent i mästerskapet, först den 5:e (oktober), så det ska inte vara några problem, säger Tilde Johansson till SVT. 

Khaddi Sagnia klar för friidrotts-SM

Samtidigt kommer en överraskande nyhet om en annan svensk friidrottare: Khaddi Sagnia. Längdhopparen har nyligen börjat träna igen efter en korsbandsskada och uppgav förra veckan att hon kommer missa VM. Men nu står det klart att hon är anmäld till längdhoppstävlingen i SM i Karlstad. 

– Detta trodde jag verkligen inte, jag blev väldigt förvånad men samtidigt är det superkul att vi får hit ett sådant stort affischnamn, säger tävlingsgeneralen Johan Engberg till VF.