Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tacktalet på svenska: ”Vill tacka så många”

Duplantis under sitt tacktal.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Duplantis hade ett succéartat 2020.
Foto: NOUSHAD THEKKAYIL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Armand Duplantis fick ta emot fyra priser på Idrottsgalan.

På scen överraskade stavhopparen då med att hålla sina tacktal på svenska.

– Ärligt talat så minns jag inget av det. Jag fick en ”black out” och tänkte ”herregud”, säger Duplantis. 

I februari slog han världsrekordet två gånger, i september slog han Sergej Bubkas klassiska världsrekord utomhus och under måndagen belönades stavhopparen Armand Duplantis med fyra priser på idrottsgalan.

Om vinnaren var väntad var tacktalet desto mer överraskande när han först fick priset som årets manlige idrottare. På scen valde Duplantis, som vanligtvis låter sig intervjuas på engelska, att ge sig ut på djupt vatten.

– Jag ska försöka prata lite svenska, så vi får se, sa Duplantis och fortsatte:

– Det finns så många jag vill tacka som betyder så mycket för mig. Men utan alla er som stöttar mig hade jag aldrig varit där jag är i dag. Tack så mycket, säger han.

Armand Duplantis tacktal på svenska

Det slipade språket kan ha fått ett lyft efter sommarens flytt när Duplantis valde att bosätta sig i Sverige och Uppsala. ”Mondo” var uppe på scenen hela fyra gånger under Idrottsgalan, och höll samtliga tacktal på svenska.

– Men hjärna var död och jag mindes inte var jag var. Jag kunde inte komma på ett enda ord mer att säga och jag körde fast. Men jag tror det var okej, säger galans stora vinnare till SportExpressen efter tv-sändningen. 

Hade du förberett dig innan?

– Lite, jag tänkte på det lite och jag pratade med min mamma om hur jag skulle säga saker. Men problemet var att jag inte kunde ha fyra tal eftersom mitt ordförråd inte är så stort. Jag tror att jag det var problemet. Om jag hade fått ett pris tror jag att jag hade kunnat hålla ett bättre tal men när det var så många blev det tuffare.

– Jag är glad att det inte var så mycket publik där. Det hade gjort det tio gånger värre, säger Armand Duplantis. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.