Foto: TV4 SportFoto: TV4 Sport
 Foto: TV4 Sport
Foto: TV4 SportFoto: TV4 Sport
 Foto: TV4 Sport
Foto: TV4 SportFoto: TV4 Sport
 Foto: TV4 Sport
Foto: TV4 SportFoto: TV4 Sport
 Foto: TV4 Sport

Svenskt EM-guld efter jättedrama

Publicerad

I går tog Fanny Roos guld i kulstötning. I dag kom nästa svensktriumf vid U23-EM i polska Bydgoszcz när Andreas Kramer, Sävedalens AIK, löpte hem guldet på 800 meter.

– Loppet gick exakt som jag ville, säger guldhjälten.

Det blev en riktig rysare när Sverige fick sitt andra guld vid U23-EM i friidrott under söndagskvällen.

Redan i första kurvan försvann den kanske tuffaste konkurrenten, spanjoren Pablo Sanchez-Valladeres, efter att ha blivit bryskt tacklad av rumänen Cosmin Trofin.

Riktig rysare - vann med en hundradel

Kramer hade ledningen under hela i loppet och iscensatte en spurt på upploppet. Britten Daniel Rowden var den enda som orkade svara, men Kramer lyckades hålla undan och vinna med en hundradel.

– Jag genomförde loppet exakt så som jag skulle göra. Avvaktade lite i början, sedan lade jag mig först och sänkte farten för att spara krafter till upploppet, säger han.

"Det var ju tråkigt för honom..."

Kramer själv har, efter att ha spenderat en dryg timme i dopingkontroll, hunnit landa lite känslomässigt.

– Jag var rankad nia inför mästerskapet, även om jag visste att jag var bättre än min rankning slog jag lite ur underläge. Jag gick för medalj med siktet inställt på guld, men att jag faktiskt skulle lyckas... Det hade jag faktiskt svårt att se framför mig i morse, säger han med ett skratt.

Själv hann han inte uppfatta kaoset när spanjoren föll.

– Jag var inte inblandad i det där, men det var ju tråkigt för honom. Även om det kanske var bra för mig, haha.

Siktar nu mot VM

Siktet är nu inställt på senior-VM i London, även om han är tydlig med att det här var mästerskapet med störst fokus i sommar.

– Jag vill givetvis åka dit och jag har kapaciteten. Men samtidigt blir jag inte allt för besviken om jag lyckas kvalificera mig heller. Jag har fått min guldmedalj nu, säger Andreas Kramer.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag