Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskans supertid – sjunde bäst någonsin

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Carolina Wikström efter Stockholm Marathon 2019.Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Carolina Wikström slog till med en supertid på Stockholms stadion.

Hennes personliga rekord på 10 000 meter putsades rejält - och nu är hon sjua genom tiderna på distansen i Sverige.

26-åriga Carolina Wikström drog i gång sin satsning på löpning för bara två år sedan och har fått en raketkarriär. 

I oktober i fjol sänkte hon sitt personliga rekord på maraton med nio minuter vilket gjorde henne till nionde snabbaste svenska någonsin.

På tisdagskvällen stod Wikström för ännu en stark prestation när hon sprang 10 000 meter på 32:46.94 på Stockholms stadion. Det är en putsning av hennes personliga rekord med över en minut och Carolina Wikström är nu sjunde bäst i Sverige genom tiderna på distansen.

– Målet var att hålla 3:18 per kilometer och med en bra avslutning ta mig under 33 minuter. Men när det blev så varmt så tvekade jag, för jag är inte så bra i värme. Men det gick, härligt! säger Wikström till Friidrottaren.com.

Det var ett snabbt lopp på den gamla OS-stadion. Även tvåan Johanna Salminen och trean Mikaela Afwedson slog sina personliga rekord.

Det svenska rekordet på 10 000 meter hålls av Meraf Bahta, 31:31:06 från 2017.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.