Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska stjärnorna som får VM-biljett

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Med en dryg vecka kvar tills inomhus-VM drar i gång har friidrottens förbundskapten Kajsa Bergqvist tagit ut ytterligare tre namn och ett stafettlag till den svenska truppen.

Henrik Larsson såg till att klara kvalgränsen på 60 meter under SM i Växjö där han tangerade sitt eget personliga rekord på 6,60 – tre hundradelar under VM-kvalgränsen. Han får därför en biljett till mästerskapet i Belgrad.

Meraf Bahta får även hon ställa sig på startlinjen i Serbien. Efter att ha klarat kvalgränsen för 3 000 meter under fjolåret har Bahta under årets inomhussäsong letat sig ner mot allt bättre tider.

”Meraf är en löpare som håller en hög internationell klass och jag vet att hon ligger rätt i sin planering in mot kommande mästerskap”, säger Bergqvist i ett pressmeddelande.

Även kulstötare Wictor Petersson är uttagen liksom ett herrstafettlag på 4x400 meter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.