Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska stjärnan till sjukhus efter krasch

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

DOHA. Stavstjärnan Michaela Meijer fick föras till sjukhus efter en olycka på fyrhjuling ute i öknen i Qatar.

Hon uppges ha klarat sig med lindriga skador.

– De kom fram till att inget var brutet och de behövde bara sy några stygn, säger landslagets presschef Hillevi Thor.

Flera av landslagets friidrottare var ute i öknen under gårdagen för att köra fyrhjuling i sanddynorna. Och det var då olyckan inträffade.

Radiosportens reporter Bengt Skött rapporterar att Michaela Meijer körde omkull med fyrhjulingen och slog hakan i styret.

– Det fanns en rejäl fruktan för att hon drabbats av en käkfraktur, säger Skött i ett inslag i Radiosporten.

Sveriges landslagsläkaren Lena Haggren Råsberg var på plats ute i öknen. Hon gjorde bedömningen att Meijer behövde åka in till sjukhus.

”Hon var omtöcknad”

Där kunde läkare konstatera att ingenting var brutet, men Michaela Meijer behövde sy.

– Ja, det var några ute på en turisttur i öknen och körde fyrhjuling. Vi vet inte exakt hur, men hon slog i hakan i styret när hon körde, säger landslagets presschef Hillevi Thor när SportExpressen når henne.

– Hon fördes till sjukhuset, de undersökte, kom fram till att inget var brutet, utan att de bara behövde sy några stygn. Hon kom hem på kvällen vid 23-tiden och har sovit hemma. 

– Hon var lite omtöcknad och ska nu bara vila över helgen.

Michaela Meijer, 26, tog sig inte vidare från stavhoppskvalet på VM, men valde precis som flera andra i landslaget att stanna kvar i Doha för att titta på tävlingarna och stötta sina landslagskompisar.

Kim Amb till final: ”Svårt att beskriva”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.