Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk storseger efter Ståhls nya uppvisning

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sverige tog en trippel i diskustävlingen i Finnkampen. 

Detta efter en ny uppvisning av Daniel Ståhl, med två kast över 69 meter.

– Det är underbart att slänga här, säger Daniel Ståhl till SVT efter tävlingen 

De svenska herrarna hamnade tidigt i underläge i Finnkampen, bland annat på grund av att på papperet starka namn som Armand Duplantis och Suldan Hassan inte fanns med. Dessutom drabbades Sverige av två diskningar i 5000-metersloppet. 

Men i diskustävlingen var det blågula laget överlägset. Sverige kammade enkelt hem en 16-6-seger och viktiga poäng till herrlaget. 

Daniel Ståhl tog enkelt hem tävlingen efter ytterligare en stark insats. Ståhls längsta kast mätte 69,20, och han hade ytterligare ett kast över 69 meter. 

Simon Pettersson slutade tvåa på 63,79 och Jakob Gardenkrans blev trea efter att ha fått i väg diskusen 56,93 meter. 

Daniel Ståhl: Så kan jag bli bättre

Vinnaren, som har en finländsk mamma, trivs med att kasta i Finland.

– Målet var att få en trippel, och det är sjunde året i rad vi gör det. Så det är fint. Det är underbart att slänga här. Det är lite blandade känslor för mig, halvfinne som jag är. Men det är heja Sverige, säger Daniel Ståhl till SVT efter tävlingen. 

28-åringen var nöjd med insatsen. Men det finns fortfarande saker att fila. Världsstjärnan berättar att han identifierat en detalj som kan förbättra hans kastning framöver. 

– Det var bra flow och bra tyck i dag men jag är lite för kort farm i ringen med högerbenet, får jag lite längre steg i ringen kan det bli ännu bättre. Det är bara att dundra på med de tävlingarna jag har kvar, jag kör på i två veckor till. 

Det blir inte mycket vila för stjärnan. Redan på söndagen väntar tävling i Polen.

– Det är bara att dundra på sista tävlingarna. Det är två veckors tävlande till och det är bara ut och ha kul.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.