Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Repliken i Finland: ”En förbannad lögn”

Foto: Instagram
Foto: Bildbyrån / BILDBYRÅN

Sverige pekas ut som favorit inför Finnkampen i helgen.

Yle kommenterar det med orden: ”Lögn, förbannad lögn, statistik.”

– Jag tror vi kan överraska, säger Jeanine Nygård som hoppas kunna hjälpa Finland till en skräll på damernas 400 meter.

I helgen avgörs Finnkampen på Stockholms Stadion och tittar man på årsbästastatistiken är Sverige favorit både på dam- och herrsidan. En av grenarna där Karin Torneklints gäng väntas ta en trippelseger är damernas 400 meter häck.

Det skapar nu reaktioner i Finland.

Yle citerar Mark Twain som en gång slog fast att det finns tre olika sorters lögner: ”Lögn, förbannad lögn, statistik”. Och Jeanine Nygård, som springer distansen tillsammans med Evelina Määttänen och Amira Chokairy, tror på en skräll.

– Jag tror vi har en bra chans att göra bättre än så i från oss. Jag har inte fått till något panglopp den här säsongen och Evelina Määttänen har nästan enbart löpt 400 meter häck i sommar. Jag tror vi kan överraska, säger Nygård till Yle.

”Man blir superfinländsk”

Hon erkänner att Moa Hjelmer blir svårslagen, men de två andra svenskorna (Sandra Knezevic och Marie Kimumba) känns ”mänskligare”.

– Deras statistiktider är bara knappt bättre än våra. Det blir riktigt intressant.

Sverige har en stark trupp till Finnkampen i år, med storstjärnor som Armand Duplantis och Daniel Ståhl med i laget. Samtidigt saknas bland annat Kristiina Mäkelä i Finland.

Men Jeanine Nygård lovar att finländarna kommer bjuda upp till tuff kamp över två dagar på Stadion.

– Vi är där för att vinna över svenskarna. Man blir superfinländsk under landskampen. Men tills vidare tänker jag bara min egen prestation. Efter mitt lopp så hejar jag förstås på de andra, säger Nygård till Yle.

https://www.instagram.com/p/B1YENrjASxs/