Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superhoppet: Khaddi Sagnia ny världsetta

Foto: BEAUTIFUL SPORTS/KENNY BEELE VIA WWW.IMAG / IMAGO IMAGES/BEAUTIFUL SPORTS WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Khaddi Sagnia har inlett året på bästa sätt. 

Stjärnan hoppade 6,82 vilket är det längsta hoppet i världen i år. 

– Det är ett bevis på att jag är där uppe i den absoluta toppen, säger Sagnia till Aftonbladet. 

I säsongsdebuten i Düsseldorf slog hon till med ett hopp som mätte 6,74. Men Sagnia visar fortsatt fin form. Längdstjärnan hoppade 6.82 under en tävling i Dortmund. Genom det hoppet är hon världsetta för året – och kvalificerad till årets OS och EM. 

– Jag fokuserade främst på EM-kvalgränsen, som ligger på 6,80. När jag såg att det var längre frågade jag min tränare om inte detta hopp räcker för OS. Det gör det, eftersom gränsen där ligger på 6,82. Det känns skönt att kunna pusta ut redan nu. Nu kan jag lägga fokus på att träna rätt, säger Sagnia till Aftonbladet. 

”Hade en fin sommar”

Hoppet I Tyskland var bara tio centimeter från hennes personbästa, som hon satte efter ett hopp i Zagrep i höstas. 

– Jag hade en fin sommar, med många bra resultat. Det var viktigt att ta med sig det självförtroendet in till denna säsong, säger Sagnia.

Sagnia är dock inte den enda svenska friidrottare som har gjort bra resultat under helgen. Diskuskastaren Simon Pettersson stod för ett fint resultat i Växjö i helgen. Han kastade så långt som 64,37. Det är ett nytt personbästa med hela tre meter. Hans tidigare bästa resultat var från 2018 då han kastade 61,60.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.