Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succélöparen klar för VM och Finnkampen

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Yolanda Ngarambe har haft en kanonsäsong än så länge. 

Nu är hon klar för både VM – och finnkampen nästa helg.

– Det gör det roligt att nu, efter hennes fina lopp i Polen i går, också kunna ta ut henne till VM-truppen, säger Karin Torneklint till deras hemsida. 

I mars i år debuterade Yolanda Ngarambe med sitt första internationella mästerskap – nu är det klart att det blir VM i september på längden 1500 meter.

27-åringen har nått flera framgångar under säsongen och har varit nära VM-kvalgränsen flera gånger. Under torsdagen sprängde hon äntligen den i polska Szczecin. Hon slog personbästa och sprang på 4.05,18.

Bara dagar innan det var hon en succé under lag-EM och vann överraskande 3 000 meter – där slog hon ett nytt personbästa med tiden 9.07,67.

Även klar för finnkampen

Men det är 1500 meter som hon nu har blivit uttagen till i VM som går i Doha i September.

– Yolanda har visat god form under hela sommaren och varit nära att klara kvalgränsen. Det gör det roligt att nu, efter hennes fina lopp i Polen i går, också kunna ta ut henne till VM-truppen, säger Karin Torneklint.

Under finnkampen nästa helg tävlar hon dubbelt, både i 1500 meter på lördag och 800 meter på söndag.

– Att Yolanda också dubblerar på Finnkampen är värdefullt, eftersom kvinnornas landskamp ser tight ut på pappret, fortsätter förbundskaptenen.

 

LÄS MER: Finnkampen 2019 – allt du behöver veta.