Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succé för Tilde, 20 – efter svåra beslutet

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Hon tog ett av karriärens tuffaste beslut inför den här säsongen.

Och resultatet kom direkt.

Tilde Johansson, 20, slog till med 6,54 på Folksam GP i Göteborg – hennes längsta hopp på två år.

– Det var ganska långt för att vara så dåligt tekniskt, säger Johansson.

Tilde Johansson har ett personligt rekord från 2019 som lyder 6,73, men de två senaste åren har varit motiga för supertalangen.

Inför den här säsongen bestämde hon sig därför för att lämna tränaren Erik Svensson och i stället börja jobba med Yannick Tregaro i Göteborg.

– Jag har jobbat med Erik sen jag var 11 år så det var tufft. Men han tog det jättebra och förstod. Vi har pratat om det ett tag, så det var inget som kom plötsligt. Han har varit jättestöttande och det känns helrätt, säger Tilde Johansson som har guldmedaljer från både U18-EM och U20-EM på meritlistan.

Under Tregaros ledning har mycket handlat om att skruva på tekniken. Han menar att hon hoppar för mycket uppåt och för lite framåt.

Och säsongsdebuten på Folksam GP i Göteborg var lovande.

Tränar med Montler

Tilde Johansson hoppade 6,54 vilket var hennes bästa resultat på nästan två år och hennes femte bästa resultat i karriären.

– Jag är ganska nöjd! Det var tekniskt inte riktigt så som Yannick sagt åt mig att göra, men det var ändå ganska långt för att vara så dålig tekniskt, säger Johansson och skrattar.

– Jag hoppar fortfarande lite för högt och får inte med mig farten framåt. Det är det vi jobbar på hela tiden, fram med farten! Det är det jag får fortsätta med.

Du hade väldigt bra resultat väldigt tidigt i din karriär. Hur har det varit att känna på att det inte riktigt går ens väg?

– Det har varit ganska jobbigt. Man ifrågasätter sig själv väldigt mycket: ”Vad gör jag för fel?” Men sen vet jag ju också att det går upp och ner, så är det för alla. Och hoppningen kan inte bara försvinna, den finns ju kvar i kroppen.

Hon fortsätter:

– Men det har varit skönt att göra ett miljöombyte nu. Jag har flyttat till Göteborg och jag trivs jättebra här. Jag får träna med Thobias Montler varje dag och det är väldigt inspirerande tycker jag.

– Men jag tävlar fortfarande för Falkenberg! Jag har inte bytt klubb. Det är viktigt att påpeka.


LÄS MER: Här ramlar Andreas Kramer: ”Vad är det som händer?”

LÄS MER: Ilskan: ”Han skyller på någon jävla kenyan”

LÄS MER: Här snuvas Daniel Ståhl på sitt jättekast: ”Nej!”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.