Melwin Lycke Holm tar SM-guld efter nytt personbästa

Melwin Holm bärgade guld efter...
Foto: SVT
... jättehopp.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Här i en bamsekram med pappa Stefan, även han känd för att hoppa högt.
Foto: SVT

Succé för Melwin Lycke Holm på SM. 

Guld och nytt personbästa – ett resultat 17-åringen jagat i två år.

– Det har varit en jobbig grej att vara den här unga och lovande och ändå inte persat på två år, säger Holm i SVT:s sändning. 

Många andra unga svenska friidrottare befinner sig just nu på andra sidan Atlanten i colombianska Calí, där JVM avgörs. 

Men höjdhoppstalangen Melwin Lycke Holm har valt att stanna i Sverige för att prioritera SM i Norrköping. Och där blev det succé.

Lycke Holm säkrade guldet redan när han tog 2,09 i första försöket. Därefter klarade han även 2,14 – men sedan åkte ribban upp på den nya personliga rekordhöjden 2,18. 

Efter två rivningar klarade Melwin Lycke Holm höjden i sitt tredje och sista försök. 

Melwin Lycke Holm tog SM-guld

Senast 17-åringen slog personligt rekord var på SM i Uppsala för två år sedan, då han tog guld efter att ha klarat 2,17. 

– Det har varit en jobbig grej att vara den här unga och lovande och ändå inte persat på två år, jag har krigat med det mentalt så det var skönt att radera bort det där, säger han i SVT:s sändning. 

Efter att ha klarat 2,18 sprang Melwin Lycke Holm fram och kramade om Stefan Holm, tränare tillika pappa. Även farfar Jonny Holm, som tränade Stefan under hans aktiva karriär, var på plats för att följa tävlingen. 

– Redan på inhoppningen kändes det bra, jag gjorde 2,10 utan några bekymmer. Så jag kände att i dag kan det verkligen bli bra, säger Melwin Lycke Holm i SVT.

TV: Stefan Holm om legendariska guldet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.