Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stor förvirring kring Julia Wennersten på friidrotts-VM: ”Märkligt”

Foto: Sportkanalen
Foto: Sportkanalen

Det uppstod stor förvirring efter försöken på damernas 60 meter häck. 

Efter att tre olika resultat presenterats stod det till slut klart att Julia Wennersten hade tusendelarna på sin sida och springer semifinal under eftermiddagen. 

– Det känns lite märkligt, säger C Mores Johan Edlund i sändningen. 

Devynne Charlton och Anne Zagré tog sig enkelt vidare från försöket på damernas 60 meter häck under VM i Belgrad. 

Men kampen om tredjeplatsen blev tajt. Och när Julia Wennersten, 22, gick i mål trodde nog de allra flesta att hon hade säkrat en tredjeplats och en direktplats till semifinalerna. 

– Det ser så ut, det är jättekul, sa Wennersten i C More direkt efter loppet. 

Mitt under intervjun kom dock beskedet att tyskan Monika Zapalska bedömts vara en tusendel snabbare än Wennersten som därmed petades ned till en fjärdeplats. 

– Det är inte kul. Det suger. 

”Känns lite märkligt”

Svenskan såg dock ut att ta sig vidare på bästa tid men det skulle komma ytterligare en vändning. En stund senare hade nämligen Wennersten och Zapalskas tider bytt plats ännu en gång och tusendelen talade nu till Wennergrens favör och hon var åter trea. 

– Det känns lite märkligt att man släpper ut de här resultaten innan man granskat färdigt, nu har vi sett tre versioner, säger kommentatorn Johan Edlund i C More. 

Resultatet innebär att Wennersten springer semifinal under lördagskvällen. 

– Då känns det helt plötsligt jättekul. Jag skulle vara överlycklig om marginalerna är på min sida i dag, säger Wennersten efter att hon fått beskedet om att tiderna ändrats ytterligare en gång. 

Hon fortsätter:

– Jag hoppas att det stannar så här nu.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.