Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stoppas från att se dottern: ”Deppigt”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Börje och Bianca Salming.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Bianca Salming tävlar på Bauhausgalan under söndagen.

Då stoppas pappa Börje från att heja fram henne på plats på grund av coronapandemin.

– Man vill se live, det roliga är att få gå och titta, säger Börje Salming.

Sjukamparen Bianca Salming har slagit sig fram som en av Sveriges mest lovande talanger i friidrott. På plats när hon tävlar brukar också pappa Börje Salming vara – men det har coronapandemin nu satt stopp för.

Familjen Salming får stanna hemma.

– De frågar varje tävling. De blir besvikna varje gång jag säger att det nog kommer vara avstängt, ”men vafaaan” liksom. Men det är bra att det går på tv i alla fall, säger Bianca Salming och fortsätter:

– Det blir lite deppigt men när jag var på SM och väl stod där tänkte jag knappt på det. Det var som vilken tävling som helst, det är mer innan och efter som man tänker ”oj, fatta nu om det hade varit publik”, hur kul det hade varit.

Börje Salming får inte gå på Bauhausgalan

Börje Salming tror på sin dotter i tävlingen.

– Sist tog hon 1,87 och hoppade högt över. 1,89 och 1,90 hade också kunnat gå så hon är het, säger han.

– Det är tråkigt när man inte får vara där. Man vill se live, det roliga är att få gå och titta. Men vad ska man göra? Det är bara att gilla läget, säger Börje Salming.

Är du mest nervös på plats eller framför tv:n?

– Ja det är likadant men det är mycket roligare att vara på plats, då är man där och hejar. Nu kan man inte göra någonting. Jag tror det är lite bättre för henne också att hon känner lite trygghet när man är där.

Han tror att den här säsongen är körd men hoppas vara tillbaka på läktaren nästa sommar.

– Jag hoppas att hon har chans att kvala in till OS. Det hade varit väldigt roligt att åka dit och titta om allt går väl, säger Börje Salming.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.