Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan otröstlig: ”Kan inte tro att det är sant”

”Hello Doha:” Okända dramat innan succéloppet
Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT

DOHA. Brianna McNeal tjuvstartade i försöken på 100 meter häck – och blev diskad direkt.

Efteråt var hon otröstlig.

– Hon kan inte tro att det är sant, säger SVT:s kommentator Niklas Nord.

– Jag lider med henne, säger finskan Annimari Korte.

Brianna McNeal låg sexa i världsårsbästalistan inför VM i Doha och pekades ut som en av de stora medaljkandidaterna. Hon var dessutom revanschsugen efter att ha missat VM i London för två år sen på grund av en dopingavstängning.

Men det slutade med fiasko.

McNeal, som tidigare hette Rollins i efternamn, gjorde en tjuvstart i försöksheatet och blev omedelbart diskad. 28-åringen från USA kunde först inte tro att det var sant och gick fram till funktionärerna för att titta på deras datorskärmar.

Sen brast hon ut i gråt och stormade in i arenans inre.

– Det är så onödigt för hon hade bokstavligt talat kunnat sitta kvar i blocken och titta på när de andra startade och sen ändå hunnit springa ikapp dem innan målgång, säger BBC:s expert Colin Jackson som själv har två VM-guld på 110 meter häck.

Succé för Finland

Den finska stjärnan Annimari Korte sprang i heatet efter Brianna McNeal och följde dramat.

– Det var så tråkigt att se! Jag gick i skolan med henne i Clemson, så jag lider verkligen med henne. Hon grät så mycket, säger Korte.

– Det var ju precis innan vår start och Danielle Williams sa till oss andra: ”Nu väntar vi på startskottet!”

Annimari Korte sprang på 12.97 och gick vidare till semifinal. Även hennes finska landslagskompisar Reetta Hurske och Nooralotta Neziri tog sig vidare från försöken.

Brianna McNeal, som har ett personligt rekord på 12.16, har sen tidigare både VM-guld och OS-guld på meritlistan.

Anledningen till dopingavstängningen var tre missar i sin vistelserapportering. Den sista missen kom när hon var inbjuden till Vita Huset på besök, men hade angett till dopingjägarna att hon skulle vara hemma i sitt hus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.