Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan knivhuggen på sin egen bakgård

Här är några av dagens största sportnyheter.
Foto: BRUCE OMORI
Foto: BRUCE OMORI

Den finska triathleten Kaisa Sali blev i helgen knivhuggen på sin egen bakgård och vårdas på sjukhus. 

– Kniven skapade ett hål från ryggen till bröstet, men till all lycka skadades inga vitala organ, skriver hon på Instagram.

Dådet inträffade i söndags och till finska Yle berättar Kaisa Salis make Markus att Kaisa under omständigheterna mår bra. 

– Turen var på hennes sida. Hon vårdas som bäst på intensiven och vi vet mera i morgon, säger han.

”Kniven skapade ett hål från min rygg till mitt bröst”

Den numera 38-årige Sali avslutade så sent som i höstas sin karriär och är en av Finlands främsta triathleter, med ett VM-silver och ett VM-brons i bagaget. Hon vårdas just nu på Lapplands centralsjukhus i Rovaniemi. Under söndagen postade Sali ett Instagraminlägg där hon förklarar vad som hände. 

– Den enorma kniven skapade ett hål från min rygg till mitt bröst. Men som tur var skadades inga viktiga organ. Det finska sjukvårdssystemet är fantastiskt och jag är i goda händer, skriver hon i ett Instagraminlägg som överösts med stöttande kommentarer från fans som önskar henne en snabb tillfriskning. 

En man gripen

Enligt finska polisen i Lappland så har en 30-årig man hemmahörande i Kolari gripits misstänkt för försök till dråp. Något motiv till dådet har inte framkommit. 

– Den misstänkta är en gammal bekant för polisen. Han har också tidigare haft med polisen att göra. Motivet klarnar under förundersökningen. I det här skedet vet vi inget om det, säger Kirsi Huhtamäki från finska Lapplands polisinrättning till finska Yle.

https://www.instagram.com/p/B8E1BLQBaiz/?utm_source=ig_embed

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.