Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan fick kritik för sin kropp på bilderna

Foto: WU HONG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Greg Rutherford, OS-guldmedaljör i längdhopp. Foto: Instagram

Greg Rutherford fick höra att han har fått en ”dad bod” sedan han slutade med idrotten.

Då svarade OS-guldmedaljören med ett nytt Instagram-inlägg. 

Greg Rutherford är en av Storbritanniens största friidrottare under 2000-talet. Han har tagit guld i både VM och OS och innehar nationsrekordet i längdhopp på 8.51. 

I juni 2018 meddelade Rutherford att han skulle lägga av med friidrotten, 32 år gammal.

Rutherfords svar

Sedan dess har Rutherford slutat träna på elitnivå. Hans kropp har förändrats sedan han befann sig på den absoluta toppen inom sin idrott – vilket lett till ovälkomna påhopp från hans följare på Instagram.

Rutherford la ut en bild där han ligger barbröstad på en strand. Efter att ha fått flera kommentarer om att han har en ”dad bod”, en kropp med mjukare konturer snarare än rippade muskler, publicerade Rutherford ett nytt inlägg – med en replik till kritikerna. 

https://www.instagram.com/p/Bz8szB7gteT/

”Jag fick höra att jag har en 'dad bod', som att det var något att skämmas över. Jag inser att jag inte är i samma form som när jag var en proffsidrottare. Jag är okej med det, jag gillar kakor och öl”, skriver Rutherford. 

https://www.instagram.com/p/Bz_QnCvhD9z/

Rutherford blev också uppbackad av distanssimmaren Ross Edgley.

”Jag brukar säga att man ska förvandla sin kropp till ett instrument, inte en prydnad, men i ditt fall... så blev din kropp ett vapen. Jag ryser fortfarande när jag ser dig i OS 2012, broder”, skriver Edgley i en kommentar till Rutherfords bild.