Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan dementerar sin egen död: ”Fake news”

Elaine Thompson till höger. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/XINHUA/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Thompson efter OS-guldet 2016. Foto: SOUTELLO/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK / SOUTELLO/AGIF/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Foto: DAVID J. PHILLIP / AP

En sajt i Kanada rapporterade i natt om den falska nyheten att sprinterstjärnan Elaine Thompson skulle ha drunknat i Lake Ontario.

Hon lugnar nu alla oroliga fans.

”Jag har aldrig ens varit i Kanada”, skriver Thompson på Instagram.

Elaine Thompson, 26, är en av världens främsta sprinters. Hon vann OS-guld på 100 meter i Rio de Janeiro 2016, har ett personligt rekord på 10.70 – och hon lever.

Nyheten som spreds av sajten Canada TV3 i natt stämmer alltså inte.

De rapporterade att Elaine Thompson och hennes livvakt drunknat under en fisketur på Lake Ontario – och oron spred sig snabbt i sociala medier. Många fans frågade sig om det verkligen var sant och på friidrottsforumet LetsRun.com startades en tråd där ”tragedin” diskuterades.

FALSK NYHET. Canada TV3 rapporterade i natt att Elaine Thompson och hennes livvakt skulle ha drunknat, men det stämmer inte. Sajten har tidigare spridit flera liknande nyheter.


Nu kliver Elaine Thompson själv ut på Instagram och publicerar en bild med texten: ”FAKE NEWS!”

Hon skriver vidare: ”Jag är livs levande och har aldrig ens varit i Kanada.”

Det här är andra gången inom loppet av två år som Elaine Thompson tvingas dementera sin egen död. I november 2017 kom rapporter om att hon skulle ha kollapsat och avlidit – men det var också rent påhitt.

Nu blickar Thompson fram emot den nya säsongen, där det förutom en rad Diamond League-tävlingar väntar ett VM i Doha i slutet av september.

– Jag ser verkligen fram emot den här säsongen, där allting kommer att handla om att hålla sig skadefri och fokuserad. Jag kommer att ge allt varje gång jag står på startlinjen, säger hon till Sportsmax.tv.

https://www.instagram.com/p/BxGS1J2lZxT/