Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan ber om ursäkt – efter scenerna i Sverige

Karsten Warholm. Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA
Han vann tävlingen i Stockholm. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

OSLO. Karsten Warholm har dåligt samvete efter förra veckans Diamond League-gala i Stockholm.

Han vill nu be om ursäkt till blomsterutdelaren.

– Det var dåligt beteende av mig, säger Warholm till Dagbladet.

Karsten Warholm, 23, har fått en flygande start på den här säsongen. Trots kalla och blöta förhållanden i Stockholm sprang han in på fina 47.85 i förra veckan.

Det är inte långt ifrån hans personliga rekord 47.64 från EM i Berlin förra sommaren.

– Tiden överraskade mig väldigt. Jag hade inte förväntat mig att springa så fort i det vädret, säger Warholm som är en av guldfavoriterna på 400 meter häck inför sommarens VM i Doha.

Men beteendet efter målgång är hans alltså mindre nöjd med.

”Ser extremt dumt ut”

Karsten Warholm såg ut att ignorera blomsterutdelaren som sprang fram till honom för att lämna över en bukett. I stället drog han av sig överdelen av sitt linne, spände musklerna och skrek ut sin glädje.

Allting syntes tydligt i SVT:s sändning från Stockholms Stadion.

– Hade jag tänkt till så hade jag aldrig gjort den segergesten. Det var säsongsstart och mycket adrenalin. Rullgardinen gick ner. Allt jag hade i huvudet var en ”casual flex”. Jag har lite dåligt samvete för den, säger Warholm till Dagbladet.

Han fortsätter:

– Jag la inte märke till henne, tyvärr. Det blev lite reaktioner från grabbarna på det. Det var dåligt beteende. Jag får vara mer vaken nästa gång, jag hoppas att jag får flera chanser. Men det ser extremt dumt ut på video.

Tävlar i Bislett Games

I kväll snörar Karsten Warholm på sig spikskorna igen. Det är dags för Bislett Games i Oslo och 400 meter häck är en av höjdpunkterna.

Warholm ställs bland annat mot Kyron McMaster.

– Jag ser verkligen fram emot den här tävlingen, det är alltid en av höjdpunkterna på säsongen. Publiken brukar kunna lyfta fram mig här hemma i Norge.

En rad svenskar finns också på start i Bislett Games. Armand Duplantis, Erika Kinsey, Andreas Kramer och Lovisa Lindh är några av dem.

Tävlingarna sänds i TV4.