Skoog i tårar efter succéhoppet. Foto: SVTSkoog i tårar efter succéhoppet. Foto: SVT
Skoog i tårar efter succéhoppet. Foto: SVT
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Holms jubel – Skoog i tårar

Publicerad

Sofie Skoog är klar för friidrotts-VM i London.

Detta efter en jätteprestation i Diamond League-tävlingen på Stockholms stadion.

Efter att ha klarat 1,94 i första försöket sprang hon fram till tränaren Stefan Holm – som jublade vilt från sidan.

– Det var eufori, säger Skoog. 

De svenska friidrottsdamerna hade en bra eftermiddag på Stockholms stadion under söndagen.

Bianca Salming rev ut sig på ingångshöjden 1,89 – men både Erika Kinsey och Sofie Skoog var med över 1,90.

Kinsey var mycket nära att klara VM-kvalgränsen 1,94, men snuddade ribban med vaderna på vägen ner.

Sofie Skoog klar för VM – efter succéhopp

I stället blev det Sofie Skoog som fick jubla högst av svenskarna under söndagen. Svenskan klarade 1,94 i första försöket – och blev alldeles tagen när hon tittade upp och insåg att ribban låg kvar.

– Jag fick såna flashbacks till OS-kvalet. Att få segla över 1.94, för det är ganska högt för mig är en helt annan känsla än att segla över 1.80. Man känner liksom hur kroppen svävar och det är den känslan man tränar för att få. Det var först eufori, sen lättnad - och därefter kommer alla känslor på en och samma gång, säger Skoog.  

Vid sidan av innerplan syntes tränaren – tillika OS-guldmedaljören – Stefan Holm jubla vilt när hans adept klarade 1,94.

"Vilket hopp", tycktes Holm ropa samtidigt som han höjde två knutna nävar i luften. Höjden innebär tangerat personligt rekord för Skoog, och tårögd sprang hon fram och kramade om Holm efter succéhoppet.

"Det betyder allt för mig"

Den här succén kom helt enligt planen för Skoog. 

– Om man ska planera, vilken man gör för tävlingar, så skulle jag göra 1.94 i juni. Men jag har känt att allt har funnits på träning, men på tävling har jag inte varit lika pigg som jag brukar vara. Då börjar man fundera över vad man gör. Så att få ut det här nu, på tävling, det betyder verkligen allt för mig. Det får mig att känna att träning och tävling hör ihop. 

Skoog rev sedan ut sig på 1,97. Men Skoog var lika glad ändå och gestikulerade glatt åt hemmapubliken på Stockholms stadion.

– Jag tyckte jag gjorde det bra, för jag varit dålig på det innan. Men i dag gjorde jag tre riktiga försök, så det känns bra. För jag vill ju ta den höjden någon gång. I år har jag aldrig tvivlat på mig själv, för jag har fått så bra träning. Jag har en tränare som är väldigt bra och ber mig ta det lugnt, för det tar tid när man lägger om träningen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag