Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stefan Holm väljer att hoppa av toppjobbet

Möt Stefan Holm och sonen Melwin i ”Stjärnmötet”
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALL

Stefan Holm, 43, slutar med alla internationella uppdrag inom idrotten. 

Den före detta höjdhopparen är bland annat trött på hur han blir bemött. 

– Det är jobbigt att bli beskylld för att vara korrumperad, säger Holm.

Den före höjdhopparen Stefan Holm har haft uppdrag inom IOK, internationella olympiska kommittén, sedan OS i London 2012. 

Men efter OS i Tokyo nästa sommar är det slut med det – och det kommer inte heller bli några andra internationella jobb framöver. 

– Att det inte skulle bli någon fortsättning inom IOK har varit klart sedan länge men jag har nu även tagit ett beslut om att det inte blir några andra internationella uppdrag heller, säger Stefan Holm. 

En av anledningarna är att Holm har tröttnat på hur han i vissa fall har bemötts.

– Det är tufft att bli kallad IOK-pamp, bli beskylld för att vara korrumperad fast jag inte är det och allt det där. Trots att det var ganska längesedan det var någon mutskandal eller något liknande inträffade inom IOK har många bilden av att det fortfarande är så. Det är precis samma sak med IAAF-delegater.

– Och det är inte speciellt kul att bli förknippad och i vissa fall även anklagad för att vara inblandad i sådant, säger Stefan Holm. 

Holm vill ge mer tid åt sonen

Men det är inte enda anledningen till att Stefan Holm har tagit beslutet att inte ta några fler uppdrag inom internationell idrott. 

Han vill också ha mer tid att följa 14-årige sonen Melwin Holms höjdhoppskarriär.

– Jag känner att jag vill lägga mer tid och ha fokus på Melwin och de andra höjdhopparna. Det har gått väldigt bra för Melwin den senaste tiden och då vill jag vara där. 

– Och jag trivs trots allt bättre med att stå i Våxnäshallen hemma i Karlstad än att sitta i massa mötesrum runtom i Europa. Jag känner mig mer hemma i friidrottshallen, det är mer jag. 

– Sedan är det möjligt att det kan bli något nytt internationellt uppdrag i framtiden, men  det kommer att dröja länge. Just nu vill jag fokusera på Melwins karriär och allt vad det innebär, säger Stefan Holm.

Melwin Holm tog i somras medalj i senior-SM när han hoppade 2,09. Svenskt rekord för 15-åringar och yngre.

Stefan Holm om svenska OS-kandidaturen

Var på plats för att stötta satsningen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.