Ståhls tränare får en ny ”drömroll”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: BILDBYRÅN

Daniel Ståhls tränare får en ny utmaning. 

Vésteinn Hafsteinsson anställts av SOK, Sveriges olympiska kommitté, i en ny roll som ”High Performance Manager”. 

– Det är en drömroll för mig. Jag kan vara kvar som tränare i flera år och får dessutom chansen att sprida mina tränarkunskaper till fler idrottsgrenar, säger Hafsteinsson. 

Isländske Hafsteinsson, som till vardags är, och kommer fortsätta vara, tränare för stjärnor som Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos, är mycket nöjd över uppdraget. Precis som SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo. 

– Vésteinn är en enorm resurs och har stor erfarenhet och kunskap som flera olympiska idrotter nu kan dra nytta av, samtidigt är han säkrad om tränare för våra bästa kastare till Paris 2024, säger Reinebo. 

”En stark kraft”

Som ”High Performance Manager” ska Hafsteinsson vara ett bollplank till att friidrottare och deras tränare som ingår i SOK:s Topp och Talang-program. 

– Vi är väldigt glada att Vésteinn kommer att vara en stark kraft för Svensk Friidrott också de kommande åren över såväl OS i Tokyo 2021 som Paris 2024. Vi är övertygade om att hans kompetens och engagemang kommer att bidra till fortsatt utveckling och nya framgångar på den globala scenen både på kort sikt men också in i framtiden, säger Stefan Olsson, som är generalsekreterare för Svensk Friidrott. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.