Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ståhls glädjebesked: ”En otrolig framgång”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Friidrottens Diamond League görs om igen, vilket bland annat innebär att diskusen är tillbaka på tävlingsprogrammet. Efter att ha reducerat antalet grenar inför 2020 återgår man till ett fullt program med 32 olika grenar nästa år, skriver Diamond League i ett pressmeddelande.

Diskus var en av grenarna som plockades bort, vilket möttes av skarp kritik från flera håll, bland annat svenske världsmästaren Daniel Ståhl. Andra grenar som nu är tillbaka på programmet är 200 meter, 5 000 meter, 3 000 meter hinder och tresteg.

”Kampen för att återinföra de tidigare flyttade grenarna måste ses som en otrolig framgång”, säger trestegshopparen Christian Taylor, ordförande i de aktivas fackförbund The Athletics Association.

Diamond League, som i år dessutom blev rejält bantad med anledning av coronapandemin, siktar på 13 galor som leder fram till en tvådagarsfinal i Zürich i september. Varje grenvinnare i finalen belönas med 30 000 dollar (cirka 250 000 kronor).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.