Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tränaren sågar Ståhl: ”Är så jäkla oproffsigt”

Dagens toppnyheter i sportvärlden
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Daniel Ståhl var tillbaka efter sitt träningsuppehåll. 

Men det blev en tung återkomst då svensken kom på en tredjeplats med ett längsta kast på 61,38. 

Dessutom blev han sågad av sin egen tränare. 

– Ja, den förklaring han gett till mig är att han inte druckit tillräckligt. Han var helt orkeslös och benen var tunga som bly. Och är det så är det jäkligt oproffsigt. Då är det hans eget fel. Och det får inte ske på den här nivån, säger Vesteinn Hafsteinsson till Aftonbladet.  

Lag-EM i Bydgoszcz och Daniel Ståhl var tillbaka efter hans träningsuppehåll. Då blev det endast en tredjeplats för svensken med ett kast på 61,38. 

Det var även väldigt varmt under tävlingen och efteråt hade Ståhl en förklaring till att det inte gick bättre. Nämligen vätskebrist. 

Hans tränare Vesteinn Hafsteinsson menar på att Daniel Ståhl är så pass stor att han lär dricka dubbelt så mycket vatten som alla andra. 

”Det är oproffsigt och både Daniel och jag var enormt sura”

– Ja, det var jäkligt varmt och han har tydligen missat att dricka tillräckligt. Då kokar det i hans stora kropp och han klarar inte av att prestera. Det är den förklaring jag fått och då får jag köpa det, säger han till Aftonbladet. 

Han fortsätter: 

– Ja, det är oproffsigt och både Daniel och jag var enormt sura och förbannade efteråt. Men jag har som filosofi i min träningsgrupp att man får sura och vara förbannad i en timme. Sedan är det bara att gå vidare och lära av läxan, säger han till tidningen.

Sverige åkte dessutom ur lag-EM.