Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ståhl efter nya segern: ”Trött på att tävla nu”

Dagens toppnyheter i sportvärlden
Daniel Ståhl Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Daniel Ståhl fortsätter att leverera. 

Under Diamond League-galan i London slog han till med en ny seger. 

– Jag är trött på att tävla nu, säger Ståhl till TV4. 

I september avgörs VM i friidrott. Daniel Ståhl utökade sitt favoritskap till VM-guldet under söndagen då han vann diskustävlingen under Diamond League-galan i London – detta efter ett nytt långt kast. 

– Man kan inte slänga 70 meter varje dag men jag är nöjd. Jag är trött på att tävla nu så jag kommer att ta ett brejk, sedan blir det hårdkörning i augusti igen, säger Ståhl, till TV4, som har haft en fantastisk vår. 

Svensken vann på 68.56 före tvåan Fedrick Dacres, Jamaica, som kastade drygt 67 meter. 

Ståhl var dock en bit från 71.86 som han kastade i Bottnaryd under slutet av juni, men att 26-åringen just nu är världens bästa diskuskastare går inte att betvivla. Men om det kommer något världsrekord under den här säsongen vet han inte

– Då kommer det att krävas bra förhållanden. Det är då världsrekorden kommer. 

”Har en glasklar plan inför VM”

VM är som sagt bara två månader bort och i en intervju med SportExpressen i förra veckan berättade Ståhl om sina tankar och förväntningar inför mästerskapet. 

– Jag har en glasklar och stenhård plan med min tränare Vésteinn Hafsteinsson. Det är ingen fara. Jag kommer ta en viloperiod efter Diamond League i London på kanske en vecka, tio dagar. I augusti blir det sedan tung grundträning och lite färre tävlingar än vad det varit nu under våren. Det är inte bra att träna stenhårt varje dag, jag måste våga vila mer. Annars är risken att man blir mentalt trött och då kan dippar komma, sa han då.