Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skönt – tänkte på att man kanske inte skulle åka dit”

Angelica Bengtsson intervjuas under friidrottsgalan där hon prisades för sin prestation vid VM i Doha där hon kom tillbaka efter att ha knäckt staven.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Inomhus-VM har skjutits upp på grund av skräcken för Coronaviruset i Kina.

OS-aktuella Angelica Bengtsson tvekade på att åka – och välkomnar nu beslutet.

– Det var rätt skönt att slippa ta det beslutet själv, säger hon.

Det blir inget inomhus-VM i år. I veckan kom beskedet om att mästerskapet i Kina skjuts upp i ett år på grund av rädslan för Coronaviruset. En som skulle ha deltagit var Angelica Bengtsson. Stavhopperskan känner sig lättad efter beslutet. 

– Det var rätt skönt, man tänkte på att man kanske inte skulle åka dit även om det skulle bli av. Så det var rätt skönt att slippa ta det beslutet själv. I och med att VM gick så sent förlorade man en del träningsveckor. Det var rätt skönt att få tillbaka dem, säger hon.

26-åringen ser positivt på att de ansvariga vidtar åtgärder.

– Det verkar som de har tagit till åtgärder och väldigt skönt att World Athletics också tar de åtgärderna som behövs. Då känns det som vi atleter inte behöver oroa oss.

Angelica Bengtsson uttagen till OS

På fredagen presenterades Angelica Bengtsson som en av de idrottarna som ska representera Sverige i sommarens OS.

– Jag är uppenbarligen redan uttagen till OS och det är det som är viktigast, så det gör absolut ingenting att inte köra något inomhus-VM, det blev väldigt skönt att man kunde köra det nästa år.

Olympiska spelen kommer i år att hållas i Japan och Bengtsson känner ingen oro att Corona-skräcken ska påverka OS.

– Om det skulle behöva skjutas upp antar jag att de kommer göra det då. I och med att de skjuter upp det här känns det som de har koll på riskerna och man kan lita på deras beslut.

För den OS-aktuella stavhopperskan väntar tävling i Paris i helgen.

– Det ska bli kul, det är ett bra startfält. Några tjejer jag verkligen vill slå. Och jag har börjat säsongen bra, men sedan blev jag sjuk en vecka, klarade en tävling som jag körde lite snabbt igenom. Men nu känner jag mig i bra form igen så det ska bli kul att kolla formen i Paris och möta de bästa, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.