Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Skönt att kunna ha någon utanför”

Bianca Salming hoppar höjd – en grenarna i sjukamp Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Kjell Enhager ska hjälpa Bianca Salming Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bianca Salming Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Flera svenska idrottsstjärnor har vänt sig till honom för mentalt stöd.

Nu kommer även Bianca Salming ta hjälp av Kjell Enhager, 60.

– Det är skönt att kunna ha någon utanför, säger Salming.

Förra säsongen gick upp och ner för sjukamparen Bianca Salming. Hon satte flera personliga rekord – men i de tävlingar hon ville prestera som mest fick hon inte till det.

Ett av förra sommarens stora mål, JEM, blev inte alls som Salming tänkt sig. Och efter säsongen tog 19-åringen beslutet att ta hjälp med den mentala biten, som hon menar var anledningen till misslyckandena.

– Jag hade hajpat upp JEM så mycket, och trodde att jag skulle persa i varje gren när jag kom dit. Vilket inte är så stor chans. Redan på första grenen när jag inte gjorde det blev det som ett misslyckande. Och det var bara för att ribban låg så högt, när någonting inte blev som jag trodde hackade jag ner på mig själv direkt, säger Salming.

Till sin hjälp har hon nu den erfarne föreläsaren och idrottscoachen Kjell Enhager, 60, som bland annat jobbat med golfaren Annika Sörenstam och längdhopparen Erica Johansson.

– Vi har varit på hans föreläsningar. Efter det tog vi kontakt. 

Bianca Salming om samarbetet med Enhager

Salming berättar hur beslutet att anlita Enhager växte fram:

– Det var ingen kris, men jag satt med min mamma och pratade. Jag tränar ju varje dag för att kunna bli det bästa jag kan, och jag klara mig mentalt – men tänk om man kan bli ännu bättre.

Hur kommer er kontakt se ut under säsongen?

– Jag känner att jag kan skriva till honom eller ringa om jag har något på hjärtat jag vill ventilera. Men det är inget schemalagt, känner jag att jag behöver någonting kanske jag ringer. Det är skönt att kunna ha någon utanför.

Vad har han bidragit med hittills?

– Det är så svårt att säga. Det handlar mer om att jag ska säga vad jag känner, och då besvarar man sina egna frågor. Det är nog mest att ha någon som lyssnar på en. Man har de flesta svaren själv, men behöver hjälp ibland att ta reda på dem.

 

LÄS ÄVEN: GENER – Bianca Salming: ”Jag har fått pappas kropp” 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!