Bianca Salming hoppar höjd – en grenarna i sjukamp Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNBianca Salming hoppar höjd – en grenarna i sjukamp Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Bianca Salming hoppar höjd – en grenarna i sjukamp Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Kjell Enhager ska hjälpa Bianca Salming Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅNKjell Enhager ska hjälpa Bianca Salming Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kjell Enhager ska hjälpa Bianca Salming Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bianca Salming Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅNBianca Salming Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bianca Salming Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Skönt att kunna ha någon utanför”

Publicerad

Flera svenska idrottsstjärnor har vänt sig till honom för mentalt stöd.

Nu kommer även Bianca Salming ta hjälp av Kjell Enhager, 60.

– Det är skönt att kunna ha någon utanför, säger Salming.

Förra säsongen gick upp och ner för sjukamparen Bianca Salming. Hon satte flera personliga rekord – men i de tävlingar hon ville prestera som mest fick hon inte till det.

Ett av förra sommarens stora mål, JEM, blev inte alls som Salming tänkt sig. Och efter säsongen tog 19-åringen beslutet att ta hjälp med den mentala biten, som hon menar var anledningen till misslyckandena.

– Jag hade hajpat upp JEM så mycket, och trodde att jag skulle persa i varje gren när jag kom dit. Vilket inte är så stor chans. Redan på första grenen när jag inte gjorde det blev det som ett misslyckande. Och det var bara för att ribban låg så högt, när någonting inte blev som jag trodde hackade jag ner på mig själv direkt, säger Salming.

Till sin hjälp har hon nu den erfarne föreläsaren och idrottscoachen Kjell Enhager, 60, som bland annat jobbat med golfaren Annika Sörenstam och längdhopparen Erica Johansson.

– Vi har varit på hans föreläsningar. Efter det tog vi kontakt. 

Bianca Salming om samarbetet med Enhager

Salming berättar hur beslutet att anlita Enhager växte fram:

– Det var ingen kris, men jag satt med min mamma och pratade. Jag tränar ju varje dag för att kunna bli det bästa jag kan, och jag klara mig mentalt – men tänk om man kan bli ännu bättre.

Hur kommer er kontakt se ut under säsongen?

– Jag känner att jag kan skriva till honom eller ringa om jag har något på hjärtat jag vill ventilera. Men det är inget schemalagt, känner jag att jag behöver någonting kanske jag ringer. Det är skönt att kunna ha någon utanför.

Vad har han bidragit med hittills?

– Det är så svårt att säga. Det handlar mer om att jag ska säga vad jag känner, och då besvarar man sina egna frågor. Det är nog mest att ha någon som lyssnar på en. Man har de flesta svaren själv, men behöver hjälp ibland att ta reda på dem.

 

LÄS ÄVEN: GENER – Bianca Salming: ”Jag har fått pappas kropp” 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag