Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sköna beskedet – slog till direkt i premiären

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Andreas Kramer
Foto: IAAF
Andreas Kramers målgång
Foto: IAAF

Andreas Kramer visar på fin form inför EM i mars. 

Svensken vann säsongsdebuten i Karlsruhe på nytt personligt rekord. 

Andreas Kramer har de senaste åren seglat upp som ett starkt hopp för Sverige på 800 meter. I somras kom det stora genombrottet på seniornivå för 21-åringen, i och med EM-silvret i Berlin. 

Den 1-3 mars väntar inomhus-EM i Glasgow – och Kramer visade under lördagen att han blir att räkna med där. Svensken säsongsdebuten i Karlsruhe på 1:46,52, vilket är nytt personligt inomhusrekord. Tiden är långt under kvalgränsen till EM.

Kramer tog direkt rygg på haren Guillermo Rojo, och tog över ledningen när spanjoren klev av efter dryga minuten. Den ledningen släppte aldrig Kramer, som vann komfortabelt över Erik Sowinski från USA. 

Tiden innebär att Kramer är tvåa genom tiderna inomhus i Sverige.

– Jag är väldigt glad! Vi har precis börjat specialträningen för 800 m och så sätter jag personligt rekord i första loppet! Jag klarade också EM-kvalgränsen så jag har inget att klaga på, säger han till friidrottsförbundets hemsida.

Även längdhopparen Thobias Montler Nilsson vann i Karlsruhe, efter att ha hoppat 8,08 – nytt personbästa. Michel Tornéus slutade trea i samma tävling, på 7,91.

Angelica Bengtsson försökte på rekordhöjd

Även stavhopparen Angelica Bengtsson tävlade i Karlsruhe. Svenskan slog till med nytt säsongsbästa när hon klarade 4,63, och gjorde därefter tre försök på 4,71 men rev samtliga. Höjden hade inneburit nytt svenskt inomhusrekord. 

I Göteborg sprang Elin Östlund in på 7,39 på 60 meter, ett tangerat personligt rekord. Tiden innebär att hon klarat IEM-gränsen. Även Kasper Kadestål klarade kvalet till Glasgow, efter att ha slutat tvåa i herrfinalen. 


LÄS ÄVEN: Ny friidrottsskandal – de avslöjas: ”Åh, fan” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.