Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanna Kallurs nya tv-jobb – tillsammans med Pops

Sanna Kallur.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Sanna Kallur har under våren varit aktuell i ”Mästarnas mästare”.
Foto: SVEN LINDWALL
Sanna Kallur under friidrottskarriären. Största meriten är guldet på utomhus i Göteborg 2006.
Foto: JAN WIRIDEN

Susanna Kallur, 39, har klart med ett nytt tv-jobb. 

Och det tillsammans med ”Vinterstudion”-profilen André Pops. 

– Jag älskar idén till programmet, säger den före detta friidrottsstjärnan i ett pressmeddelande från SVT. 

Det har gått tre år sedan Sanna Kallur avslutade sin friidrottskarriär. 

Den 3 mars 2017 sprang hon sitt allra sista häcklopp under inomhus-EM i Belgrad.

Efter det har Sanna Kallur och sambon Klas Aspling fått barn nummer två. Men i höstas var det dags för Kallur att ge sig ut i yrkeslivet, något som hon tidigare berättat för SportExpressen kändes ovisst

– Jag har aldrig jobbat i hela mitt liv. Och jag tror jag måste känna mig för lite vad jag vill göra. Jag tycker att det känns svårt att ta ett jobb som skulle innebära att man sitter på ett kontor 8 till 5 direkt nu, jag måste nog fasa mig in i arbetslivet. 

Men nu har den före detta friidrottsstjärnan, som under våren varit aktuell i ”Mästarnas mästare”, klart med ett nytt jobb – och det tillsammans med ”Vinterstudion”-profilen André Pops. 

De båda ska leda SVT:s nya tävlingsprogram ”Sveriges starkaste familj”.

– Jag älskar idén till programmet. Att tävla, vara ute i naturen och vara tillsammans med familjen är mina favoritgrejer. Så jag känner mig väldigt förväntansfull att få vara med, säger Sanna Kallur.

Sanna Kallur och André Pops är aktuella i ett nytt tävlingsprogram i SVT.
Foto: SVT

André Pops om tv-satsningen tillsammans med Kallur:

– För mig är familjebanden det viktigaste och starkaste man har i livet. Det är också dessa band som kommer att stretchas och prövas vid de tuffa tävlingarna och det enkla lägerlivet på Årefjället. Det ska bli intressant att se hur våra familjer tar sig an utmaningarna för att genom samarbete och sammanhållning bli Sveriges starkaste, säger Pops.

I ”Sveriges starkaste familj” tävlar sju familjer mot varandra i fysiska utmaningar och mentala prövningar mitt i den vidsträckta jämtländska vildmarken. För lagen gäller det inte bara att besegra sina motståndare, utan också att bemästra Årefjällens branta sluttningar, blåst och kyla. 

”EM-guld i Göteborg”

Sanna Kallurs främsta merit som häcklöpare är guldet från utomhus-EM i Göteborg 2006. Utöver det har hon även två EM-guld inomhus och ett VM-brons inomhus. Hennes världsrekord på 60 meter häck står sig än i dag.

Sanna Kallur under friidrottskarriären. Största meriten är guldet på utomhus i Göteborg 2006.
Foto: LENNART REHNMAN

LÄS MER: Kallur: ”Jag har aldrig haft ett riktigt jobb” 


"För första gången känns det fridfullt med tanken att lägga av"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.