Sanna Kallur efter comebacken Foto: Expressen TVSanna Kallur efter comebacken Foto: Expressen TV
Sanna Kallur efter comebacken Foto: Expressen TV
Expressen TV sände loppet live Foto: Expressen TVExpressen TV sände loppet live Foto: Expressen TV
Expressen TV sände loppet live Foto: Expressen TV

Sanna Kallur vinnare direkt i sin comeback

Publicerad

FALUN/STOCKHOLM. Sanna Kallur vann i comebacken.

Inför hemmapubliken i Falun vann häckstjärnan på 100 meter slätt fick Kallur ett skönt besked efter att ha varit borta från tävlingsbanorna i ett år.

– Det känns underbart. Skönt att springa ett lopp i maxfart, säger Kallur i Expressens livesändning.

Den 31 januari 2015 var senast Sanna Kallur tävlade. Då sprang hon 60 meter häck i Karlsruhe, klockan stannade på 8.14 och alla trodde att hon äntligen var tillbaka på allvar.

Men helvetet var inte över. Smärtorna kom tillbaka.

Sedan dess har det gått 364 dagar utan att Kallur har kunnat tävla. Men i dag var hon äntligen tillbaka. När Team Sportia-spelen avgjordes i Falun ställde Sanna Kallur upp i 60 meter slätt.

Häckstjärnan vann på 7.42 före Elin Östlund, som tog sig till semifinal på inomhus-EM i Prag på 60 meter förra året.

– Med tanke på vad jag har gjort de senaste åren så är jag supernöjd med att kunna ta henne, säger Sanna Kallur i Expressens livesändning.

Sprudlande glad

Sanna Kallur var sprudlande glad och inte minst lättad efter loppet.

– Att kunna springa max är en förutsättning för att jag ska kunna satsa mot Rio.

Efter segern öppnar hon nu för fler tävlingar.

– Jag hoppas att springa fler lopp inomhus och smyga i gång med häckar under våren.

OS-hoppet lever

Men hon vågar inte lämna några besked om EM finns med i planerna inför OS.

– Mitt mål är OS, jag kan inte ens sätta upp några planer om att springa EM.

Men OS-hoppet lever i högsta grad.

– Det vore en sån seger att springa i OS. Det går inte att beskriva. Det finns inom räckhåll om allting klaffar.

7.42 är svenskt årsbästa och är den fjärde snabbaste tiden i världen i år. Kallurs personbästa på 60 meter är 7.24.

– 7.42 är jag jättenöjd med, det hade jag varit jättenöjd med 2007, och att jag kan göra det nu, det är jättehäftigt, säger hon.

Vann även andra loppet

Kort efter comebacken meddelade Sanna Kallur att hon skulle springa ytterligare ett 60 meterslopp i Team Sportia-spelen. Där sprang hon enbart mot Elin Östlund – och vann återigen. Kallur fick en kanonstart och drog ifrån mer och mer och vann på 7.45, tre hundradelar långsammare än i det första loppet.

– Kroppen känns lätt och snabb. Det är bra träning med två lopp. Jag kände mig inte lika skakig nu i andra loppet. Det är skönt att göra ett lopp där man kan fokusera lite mer på utförandet och inte bara på att man inte ska skita på sig, skrattar Sanna Kallur efter loppet i Expressen livesändning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag