Sanna Kallur är vidare till EM-semifinal. Foto: TV 12Sanna Kallur är vidare till EM-semifinal. Foto: TV 12
Sanna Kallur är vidare till EM-semifinal. Foto: TV 12
Sanna Kallur är vidare till EM-semifinal. Foto: TV 12Sanna Kallur är vidare till EM-semifinal. Foto: TV 12
Sanna Kallur är vidare till EM-semifinal. Foto: TV 12

Sanna Kallur vidare till EM-semifinal i Belgrad

Publicerad

BELGRAD. Det som är hennes sista show inleddes i dag vid lunchtid.

Och Sanna Kallur tog sig vidare från häckförsöket och är klar för eftermiddagens semifinal.

– Jag får en ny chans och det är perfekt, säger Kallur.

För en vecka sedan kom beskedet.

Inomhus-EM i Belgrad blir Sanna Kallurs sista tävling.

Och klockan 12.59 inledde 36-åringen avskedsföreställningen.

Sanna Kallur, som sprang i heat tre, tog sig till semifinal efter att slutat trea i sitt heat på tiden 8,15.

– Det var en del smågrejer som inte fungerade men jag tycker ändå att det kändes bra, säger Kallur som tror att hon kan ge mer i eftermiddagens semifinal.

– Jag tror det, men man blandar och ger. Jag hoppas att jag kan dra fram ett snabbt kort då.

Känslan när Sanna Kallur klev in för att påbörja sista tävlingen i karriären var stark.

– Kul, och alldeles underbart, säger Kallur.

"Nästan osannolikt"

Det är ett tajt tävlingsschema för häcklöparna i Kombank Arena i Belgrad.

Efter försöken vid lunchtid väntar semifinal i eftermiddag klockan 16.30, och i bästa fall även final klockan 19.55 i kväll.

Sanna Kallur har inte kunnat träna häcklöpning så mycket som hon hade hoppats i vinter, och det är också det som ligger bakom beslutet att karriären nu tar slut.

Men hon är tacksam över att få sätta punkt i ett EM.

– Med tanke på min historik känns det nästan osannolikt att jag får avsluta med ett EM och inte mitt i ett skadehelvete. Jag är oerhört tacksam för det, säger Sanna Kallur.

Mer svenskt

Även Maja Rogemyr är klar för semifinal.

Göta-löparen sprang på 8,18 och tog sig vidare på tid. För Elin Westerlund tog det däremot slut redan innan start, när hon tjuvstartade och diskades.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag