Karin Torneklint och Sanna Kallur på presskonferensen Foto: Ludvig HolmbergKarin Torneklint och Sanna Kallur på presskonferensen Foto: Ludvig Holmberg
Karin Torneklint och Sanna Kallur på presskonferensen Foto: Ludvig Holmberg
Foto: Ulf Palm/TtFoto: Ulf Palm/Tt
 Foto: Ulf Palm/Tt
Foto: Ulf Palm/TtFoto: Ulf Palm/Tt
 Foto: Ulf Palm/Tt

Sanna Kallur tillbaka i landslaget efter sex år

Publicerad

FALUN/STOCKHOLM. Sanna Kallur är tillbaka i svenska friidrottslandslaget för första gången på sex år.

Häcklöperskan finns med i förbundskapten Karin Torneklints uttagna trupp inför Nordenkampen.

– Jag har varit livrädd på många sätt och vis, säger Kallur under presskonferensen.

Sanna Kallur har haft ett tungt skadeförflutet på senare år. Men för en dryg vecka sedan gjorde 34-åringen äntligen tävlingscomeback i Team Sportia-spelen efter 364 dagars frånvaro från friidrottsbanorna. Resultatet blev 7. 42 på 60 meter slätt – nytt årsbästa i Sverige.

– Jag kände mig lätt! Och jag kände att jag hade kraft i kroppen. Det svarade när jag tryckte på. Det är exakt så här man vill känna, sa Kallur efter loppet.

– 7.42 är en tid jag hade varit nöjd med även 2007-2008.

Sanna Kallur tillbaka i landslaget

Och succén i Team Sportia-spelen har skapat svallvågor. Nu är Kallur tillbaka i landslaget för första gången sedan lag-EM 2010.

Precis som SportExpressen kunde avslöja i månadsskiften kommer Kallur att springa i Nordenkampen.

– Det har gått jättebra efter förra tävlingen och Sanna är väldigt sugen. Det skall bli jättekul att ha med henne i laget igen, säger förbundskapten Karin Torneklint till SVT Sport.

Den tredje Nordenkampen i ordningen

Nordenkampen är en friidrottslandskamp mellan Sverige, Norge, Finland och Damark/Island (gemensamt lag).

Årets tävling är den tredje i ordningen och den här gången genomförs den i Växjö.

Under presskonferensen berättade Kallur om känslorna att vara tillbaka i landslaget.

– Jag har varit livrädd på många sätt och vis. Det måste jag erkänna. Otroligt läskigt. Jag vill inte ha några bakslag nu, för då blir det tufft. Och mina tidigare comebackförsök har inte varit så långvariga. Så nej, jag har varit livrädd. Men försökt verkligen att bara ta varje dag och vara tacksam för att det funkar. Inte vara orolig för att snart kommer den, baksmällan. Men den har inte kommit. Det var därför jag vågade tacka ja till en sån här landskamp, säger hon.

– Det är lite udda. Jag känner mig som en nykomling, samtidigt som jag är jordens veteran. Jag känner förmodligen inte så många. Det är bara några namn jag känner igenom, som jag träffat förut. Jag är nog äldst i laget.

Sanna Kallur är nöjd med sin comeback i Team Sportia-spelen.

– Jag fick de svar jag ville ha. Jag kände att jag hade krut i kroppen, säger hon.

Jag blev förvånad att det gick så snabbt, från att göra så ont till att springa så fort

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag