Susanna Kallur kommer nu med beskedet att hon lägger av Foto: Kalle Parkkinen / NEWSPIX24 BILDBYRÅNSusanna Kallur kommer nu med beskedet att hon lägger av Foto: Kalle Parkkinen / NEWSPIX24 BILDBYRÅN
Susanna Kallur kommer nu med beskedet att hon lägger av Foto: Kalle Parkkinen / NEWSPIX24 BILDBYRÅN
Kallur lyckades bland annat ta sig till OS i Rio förra året Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅNKallur lyckades bland annat ta sig till OS i Rio förra året Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Kallur lyckades bland annat ta sig till OS i Rio förra året Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Och deltog även i Finnkampen i sin comeback Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅNOch deltog även i Finnkampen i sin comeback Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Och deltog även i Finnkampen i sin comeback Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Sanna Kallur lägger av: "Får vara slut"

Publicerad

Sanna Kallur, 36, lägger av efter EM nästa helg.

Det överraskande beskedet ger hon till SVT Dalarna.

– Jag tror jag börjar gråta, det är känslosamt men nu får det vara slut, säger Kallur till SVT.

EM-guld, VM-brons inomhus och världsrekord på 60 meter häck.

Häcklöparen Sanna Kallur från Falun är en av svensk friidrotts allra största genom tiderna.

Men snart tar karriären slut. Hon lägger av efter inomhus-EM nästa helg. Det beskedet har hon lämnat till SVT Dalarna.

– Jag har bestämt mig. EM nästa fredag blir mina sista lopp, säger Kallur till SVT.

Hon säger att det är flera orsaker som bidragit, men att den starkaste är att hon inte presterat de resultat hon önskar.

– Beslutet har vuxit fram under vintern, säger Kallur.

Comeback i OS i somras

Sanna Kallurs sista period av karriären präglades av skador – men till OS i Brasilien 2016 tog hon sig tillbaka, då 35 år gammal. Många har hyllat den prestationen som en bragd.

"Det är otroligt att hon har kommit tillbaka", sa Los Angeles Times krönikör Helene Elliott.

"Jag vet ingen som orkat kriga som Kallur", sa den finska friidrottsreportern Pekka Holopainen.

Målet är finalplats

Även nu under vintern har hon plågats av skador. I helgens EM-genrep hade hon problem. "Mitt ben gör fortfarande ont och jag kan inte träna helt hundra", beskrev Kallur för BBC efter tävlingarna i Birmingham.

Inomhus-EM avgörs i Belgrad nästa veckoslut, och där tänker hon ändå försöka sätta avtryck i sin avslutning. Målet är att ta sig till final, berättar hon.

Samtidigt blir hon, enligt SVT, rörd när hon berättar om att slutet är så nära.

– Jag tror jag börjar gråta, det är känslosamt men nu får det vara slut, jag känner att jag inte utvecklas längre som jag hade hoppats, säger Kallur.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag