Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Salming förklarar sin bild efter Zlatans kritik

Zlatan: ”Han ska sköta sitt, jag sköter mitt”
Bianca Salming.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT NYHETSBYRÅN

Bianca Salming gör sig redo för de sista chanserna att knipa en OS-plats i mångkamp.

Vid sidan av mångkampandet tar hon även upp striden för sin pappa Börje Salming, som för ett par veckor sedan hamnade i en dispyt med fotbollslegendaren Zlatan Ibrahimovic. 

Bianca Salming la upp en skämtsam Instagram-händelse där hon frågar om hon nu borde slänga Zlatans parfymer. 

– Vi har bara skämtat och tyckt att det var en rolig grej. Det var därför jag la upp det också. 

Det är på en ostabil telefonlinje mellan Sverige och Montenegro som Bianca Salming ringer upp. Hon är där på träningsläger i tio dagar, och har äntligen börjat hitta formen igen efter problem med de nedre ryggfästena. 

– Det var en tävling här i lördags som jag inte tänkte ställa upp i egentligen. Jag har varit lite skadad så det kändes lite tidigt. Men jag körde faktiskt kula och 800 (meter). Det gick ändå bättre än förväntat, så det var kul, säger Salming glatt. 

För 22-åringen är siktet inställt på sommarens OS. Kvalgränsen ligger på 6420 poäng, 378 poäng över hennes personbästa – och det är bara ett fåtal tävlingstillfällen kvar innan kvaldeadline. Trots skadeproblem och rehabilitering så tycker Salming att hon är nära sin toppnivå. 

– Själva resultatet vet jag att jag har i mig. Det som oroar mig är bara att jag inte ska kunna prestera 100 procent. Kroppen måste ju vara med liksom. Men tidsmässigt, om det fortsätter så här så känns det okej. Jag har ju mina chanser, säger hon. 

Hur känns det då, att som 22-åring ha OS inom räckhåll?

– Det är ju hur kul som helst. Jag tänkte på det i går att jag faktiskt har chansen att vara med på OS. Det är klart att man vill ta den chansen då. Så har jag känt ända sedan jag var liten, att jag vill prestera liksom. Jag vill ju vara i de stora sammanhangen. Så det känns inte mer än rätt. 

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Pappa har aldrig haft någon prestige i att vara macho”

Salming, som är dotter till hockeylegendaren Börje Salming, gav sig nyligen in i det uppmärksammade ordbråket mellan Börje Salming och Zlatan Ibrahimovic. Det var under presskonferensen efter Sveriges 3-0 vinst mot Kosovo som Zlatan gav en syrlig, och oväntad, gliring till Börjes kritik om Zlatans gestikulerande på plan. 

Därefter valde Bianca Salming att lägga upp en humoristisk händelse på Instagram. Händelsen innehöll en bild på Zlatans parfymer med texten ”Får jag ens ha de här hemma nu?”. 

Inom familjen Salming var det hela mest på skoj och Bianca Salming är snabb att påpeka att hennes pappa är prestigelös i sitt hanterande av det hela, och att ordbråket blev en aning uppförstorat i media.

– Pappa har ju också haft en skämtsam ton och sa ”men gud, vad de håller på”. Men han har ju aldrig haft någon prestige av att han behöver bevisa att han har rätt eller behöver vara så himla macho. Utan han var ju direkt liksom ”nej men jag gillar ju Zlatan”. Så vi har bara skämtat och tyckt att det var en rolig grej. Det var därför jag la upp det också, säger hon.

Salmings skämtsamma inlägg
Foto: Instagram

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.