Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Salming klar för galan: ”Jag vill göra det igen”

Bianca Salming hoppade 1,87 under SM.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Bianca Salming.Bianca Salming hoppade 1,87 under SM.Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bianca Salming är klar för Bauhausgalan på söndag.

Sjukamparen tävlar då i höjdhopp. 

– Jag gjorde säsongsbästa nu i helgen. Jag vill göra det igen, säger Salming.

Under onsdagen kom beskedet att Bianca Salming får hoppa höjdhopp på söndagens Bauhausgala.

– Det ska så klart bli jättekul. Det blir lite speciellt, jag vet inte hur tävlingen kommer vara utan publik men det ska så klart bli jättekul, säger Bianca Salming.

Du gjorde debut i Diamond League redan 2017, känns tävlingen fortfarande extra stor?

– Ja det känns extra kul. Särskilt eftersom jag hoppade bra redan förra helgen och hoppas på att kunna bygga på det. Det känns som att formen är bra.

Salming klar för Bauhausgalan

Under SM hoppade Salming 1,87 meter men helgen dessförinnan nådde hon bara 1,70 på Sollentunas GP. Det finns dock en logisk förklaring till det.

– Jag hade kört mångkamps-SM typ tio dagar innan och hoppade 1,83 och sen hade jag en trekamp två dagar innan. Så jag hade i princip kört tolv grenar på tio dagar, säger Salming och fortsätter:

– Sen sprang jag ett häcklopp också och när jag kom till den måndagen kände jag bara att energin var helt borta. Jag visste vad jag kunde hoppa och det var bara att jag var helt slut.

”Höjden brukar jag ha koll på”

Salming satsar som bekant på sjukamp men har höga höjder i sig på höjdhoppsmattan med ett personligt rekord på 1,92.

Vad har du för mål i tävlingen?

– Jag gjorde säsongsbästa nu i helgen och jag vill göra det igen, förbättra det.

Vad blir viktigt på söndag?

– Höjden brukar jag ha ganska bra koll på, det är bara sådana där smådetaljer som kan variera lite från tävling till tävling. Hur man springer kurvan och att mattan ligger olika på olika tävlingar.

I höjdhoppstävlingen ställs Salming mot bland annat Erika Kinsey, Sofie Skog och de båda ukrainska stjärnorna Yaroslava Mahuchikh och Yuliya Levchenko.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.