Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sagnia krossade sitt personbästa

Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: World Athletics Youtube
Foto: World Athletics Youtube
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Khaddi Sagnia har kämpat med ansatsen under hela säsongen. 

På tisdagen fick hon det att stämma med råge.

Sagnia hoppade 6,92 i Zagreb – en kross av personbästat och endast sju centimeter från Erica Johanssons svenska rekord. 

– Det känns sjukt bra. Fy fan vad härligt, säger Sagnia till SVT

Den svenska längdhoppsstjärnan har visat fin form under den gångna säsongen, efter att under flera år kämpat med skadebekymmer. Sagnia slog exempelvis till med nya personbästat 6,83 på Bauhausgalan i Stockholm. 

26-åringen har varit fri från skador den här säsongen – men har i stället brottats med ett annat problem. Svenskan har inte alls fått ansatsen att stämma, och har antingen stått för grova övertramp eller lämnat för stor marginal till plankan. 

När Continental Tour avgjordes i Zagreb på tisdagskvällen fick Khaddi Sagnia både ansatsen och längderna att stämma. 

Sagnia trampade endast över i ett hopp, och bjöd på flera världsresultat. I tredje omgången tangerade hon personbästat med ett hopp på 6,83, därefter följde två hopp på 6,74 – och i sista omgången slog hon till med 6,92. 

Det innebär nytt personligt rekord med nio centimeter, och är endast sju centimeter från Erica Johanssons svenska rekord på 6,99. 6,92 räckte även med god marginal till seger i tävlingen. 

– Det känns så himla bra. Det är otroligt kul verkligen. I dag var min tränares födelsedag också så det kändes fint med en present till henne. Ansatsen kändes bra och jag hade flytet med mig i dag, säger Sagnia till SVT efter tävlingen. 

Så här beskriver hon hoppet:

– Hoppet innan kändes jättebra men jag flyttade bak lite för säkerhets skull eftersom jag kände att jag kunde förlänga stegen. När jag väl närmade mig plankan kände jag bara ”okej, det här blir bra”. Jag hade verkligen farten med mig. 

Också Daniel Ståhl vann

Även Daniel Ståhl vann i Zagreb. Diskusstjärnan fick i helgen för första gången den här säsongen se sig besegrad, men i Zagreb tog han säsongens 16:e seger efter ett kast på 68,87. Ståhl vann före före litauern Andrius Gudzius, som var före honom i Berlin. 

Hanna Hermansson stod för ett fint 800-meterslopp när hon slutade tvåa på 2.02,66 – nytt svenskt årsbästa. I samma lopp slutade Meraf Bahta fyra på 2.04,48.

På samma distans sänkte Andreas Kramer nyligen sitt eget svenska rekord till 1.44,47. I Zagreb kroknade han dock på slutet och sprang in som sexa på 1.45,39. 

Johan Rogestedt slutade nia på 1500 meter, på tiden 3:37.56. – vilket är nytt årsbästa för svensken. 

Avslutningsvis tog Erika Kinsey hem andraplatsen i höjdhoppet efter att ha tagit sig över 1,90. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.