Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågas hårt av tränaren: ”Kastar som en kratta”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Daniel Ståhl.Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Vestein Hafsteinsson.Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Daniel Ståhl vann Västerortsmästerskapen med ett kast på 66,55.

Om hans tränare var nöjd? Inte det minsta.

– Jag är förbannad. Jag är trött på att titta på misslyckade kast, han kastar som en jävla kratta, säger Vesteinn Hafsteinsson till SVT.

Daniel Ståhl, 27, har utvecklats till världens bästa diskuskastare under ledning av Vesteinn Hafsteinsson. Förra säsongen höjde han sitt personliga rekord till 71,89 (längsta kastet i världen på elva år) och vann dessutom VM-guld i Doha.

Men den här säsongen har börjat svajigare.

I den första tävlingen stannade han på 65,92, i den andra fick han inte ett enda godkänt kast och i den tredje dundrade han plötsligt till med 70,25.

I går var det dags för den fjärde, Västerortsmästerskapen i Stockholm – och Ståhl hade problem.

Ståhl om tränarens kritik

Hans längsta kast mätte 66,55 och det räckte visserligen till segern (Simon Pettersson var tvåa med 66,32) men tränare Hafsteinsson var allt annat än nöjd efteråt.

– Han kan inte hålla på så här, vi måste höja kraven. Det är fantastiska förhållanden här, vi åker till tävling efter tävling och han missar alla jävla kast. Jag är trött på det, det är bra så, säger Vesteinn Hafsteinsson.

Ståhl själv säger att han ”håller med Vesteinn”, när SVT träffar honom.

Sen får han frågan om hur det känns att inte få ut sin enorma potential på tävling.

– Ja, du kan ju gå in i ringen själv och prova så får vi se? Skämt åsido, det är tajmingen bara som är krånglig just nu och det kommer. Det är ingen stress, säger Daniel Ståhl.

 

Vesteinn Hafsteinsson kramar om Daniel Ståhl efter VM-guldet i fjol

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.