Foto: CLAUDE PARISFoto: CLAUDE PARIS
 Foto: CLAUDE PARIS
Foto: CLAUDE PARISFoto: CLAUDE PARIS
 Foto: CLAUDE PARIS

Ryssland måste dumpa Isinbajeva

Publicerad

Rysk sport har det senaste årets skakats av en stor dopingskandal. 

Nu kräver Wada att Jelena Isinbajeva avgår som styrelseordförande för Rusada för att de ska få börja göra göra dopingtester igen. 

När McLarenrapporten publicerades förra året så uppdagades det en enorm dopingskandal inom rysk idrott. Enligt rapporten har det förekommit en systematisk och statsdriven doping i Ryssland vilket ledde till att ryska friidrottare portades från OS i Rio de Janeiro samt att flera längdskidåkare inte var välkomna till VM i Lahtis. 

Just nu arbetar Ryssland hårt för att komma tillbaka in i idrottens finrum, men det kommer att kosta dem. 

Kräver att Isinbajeva dumpas

Enligt VG så kräver Wada att landet dumpar stavhoppsikonen Jelena Isinbajeva som styrelseordförande för den ryska antidopingbyrån Rusada. Wada kräver att Isinbajeva lämnar sin post innan den 31 maj, annars kommer Rusada själva inte få göra dopingtester och bedriva antidopingarbete. 

Wada menar att Rusada måste ha en opartisk styrelseordförande och att Isinbajeva inte är det. Enligt VG så kommer Rusada att gå med på Wadas krav och sparka Isenbajeva från hennes post. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag