Foto: Ulf Ryd
 Foto: Ulf Ryd

Ricky Bruch död - förlorade mot cancer

Publicerad
Uppdaterad
Ricky Bruch är död.
En av Sveriges största idrottsprofiler förlorade kampen mot cancern - och somnade in på måndagen.
- Det är hemskt. Jag har hållit honom i händerna och sett honom dö, säger hans mamma Anneliese till SportExpressen.se.
Idrottshjälten Ricky Bruch förlorade sin tuffaste kamp. Sedan några veckor tillbaka låg han på Ystads lasarett och vårdades för svår cancer.
Kvällspostens Kent Hansson talade med honom nyligen.
- Jag har ont. Jag vet inte hur länge jag orkar, sa Ricky Bruch då.
I måndagsmorgonen tog det slut.

Fick samtal

Hans mamma Anneliese, 89, fick ett samtal från sjukhuset och åkte sedan dit för att vaka vid hans sida.
- De ringde klockan sex i morse från sjukhuset. Vi har suttit där hela tiden, säger hon till SportExpressen.se.
Klockan elva somnade hennes son in.
- Det är hemskt.
- Vi har varit där varenda timme. Jag har hållit honom i händerna och sett honom dö.

Världsrekord

Ricky Bruch är en legendar inom svensk idrott och tillhörde världseliten i diskus från slutet av 60-talet till mitten av 70-talet. Bruch tog OS-brons i München 1972 och tangerade världsrekordet på DN-galan samma år (61.40). Hans längsta diskuskast kom 1984 (71.26), vilket fortfarande gäller som svenskt rekord.
Ricky Bruch blev 65 år.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag