Profilen avslöjar – därför har han glasögon i SVT

”Det är lätt att psyka skångar”. Friidrottsstjärnorna tar bladet från munnen i nya Hello Doha.
Alhaji Jeng.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
André Pops och Alhaji Jeng.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Tidigare stavhopparen Alhaji Jeng har under det friidrotts-VM tagit plats som expert i SVT:s studio.
Och där är det en särskild detalj som dragit till sig uppmärksamhet – nämligen hans glasögon. 

– Jag bygger inte min tillvaro på vad andra tycker, men jag kan förstå att andra tycker det är stötande, säger han till Aftonbladet.  

Friidrotts-VM i Doha är inne på slutspurten och det har blivit många starka idrottsögonblick för tv-tittarna som följt mästerskapet på håll. 

I tv-studion har man kunnat se den före detta stavhopparen Alhaji Jeng i rollen som expert. Och något som blivit lite av en snackis är 37-åringens mörka glasögon. 

I en intervju med Sportbladet förklarar han vad som ligger bakom dessa – och det är inget mer uppseendeväckande än att han är ljuskänslig. 

”Migrän är nästa etapp”

Han har nämligen omfattande synproblem. 

– Jag har väldigt dålig syn, jag har opererat ögonen. Jag hade +5,75 och sen är jag astigmatiker, −6,0. Det är mycket, det innebär att jag har ett brytningsfel som gör att jag är väldigt känslig för ljus. Därför har jag fotokromatiska glas vilket innebär att om det är ljust ute blir de här becksvarta. I studion ser man mina ögon i den ena kameran men inte i den andra, säger han till tidningen.  

– Det är väldigt enkelt, migrän är nästa etapp om jag inte gör så.

Och vad andra tycker, det kunde han inte bry sig mindre om.

– Reaktioner bryr jag mig inte om överhuvudtaget, det är helt ointressant. Jag bygger inte min tillvaro på vad andra tycker, men jag kan förstå att andra tycker det är stötande. 


LÄS MER: Friidrotts-VM – här är torsdagens höjdpunkter 

SVT-profilen: ”Det värsta jag har varit med om”

Stefan Åsberg om maratonnatten och piken till André Pops i ”Hello Doha”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.